FBK spelar 6 poängsmatch!

FBK-tränaren Marcelo Gallano H tror på en bra chans. Foto: Kent Lundqvist

Herrtvåan: Fanna BK spelar idag en riktig 6 poängsmatch borta mot tabelljumbon Fagersta Södra IK.

– Vi tror på oss själva och tror på det vi har jobbat och träna på hela veckan, men eftersom fotboll är oförutsägbar vi bara vet att vi kommer att göra vår bästa för att kunna lyckas idag, säger FBK-tränaren Marcelo Gallano H.

Hur har veckans förberedelser varit?

– Träningsveckan har varit bra, lite småskador. Att byta underlag för oftast är inte bra för kroppen, knä och adduktorer (kroppens mittlinje) blir känsliga, visa spelare börja få problem och har inte kunnat träna till 100 %. De har varit i rehabilitering hela veckan och förhoppningsvis kommer de att kunna spela idag.

Vad vet ni om motståndet?

– Motståndarna spelar 3-4-3. Ett spelsystem där man anfaller med mycket folk, men kan vara sårbara vid försvar. Ett system som jag själv tycker mycket om att spela. Sedan är Fagersta tränaren är en mycket smart tränare, någon gång kommer de att vinna och jag hoppas att det är inte idag, skrattar Marcelo.

Vad kommer vara viktigast för att ta tre poäng idag?

– Viktigaste är att hålla koncentration under hela matchen, kontrollera matchen från minut 1 till 90/95, visst kommer vi att göra misstag, viktig att laget reparerar dem i samma ögonblick. Vi har ett sätt att spela och vi kommer inte att bytta spelsystem eller spelstil där vi gillar att behandla bollen väl, vi har många duktiga fotbollsspelare och är 100 % säker på att vi tillsammans fixar det och tar hem 3 poäng. Men vi ska inte glömma att vi möter ett lag som behöver vinna också för att kunna lämna sista platsen i tabellen, avslutar FBK-tränaren.

Matchstart: Fagersta Södra IK vs FBK 16:00 på Onsjövallen

Lämna ett svar