FBK tog en gruvlig revansch?

Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK stod för en riktig femetta när man tog en gruvlig revansch på Vaksala SK för höstens kvalnederlag hemma på Fanna IP.

Det var ett påtagligt laddat FBK som redan från start dominerade mötet med VSK på hemmaplan. Man skapar också en del inledningsvis där framför allt en spelsugen Leonardo Sciensa trollade med bollen och motståndare.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle också ge utdelning omgående. Med fem minuter spelat så slår Sciensa ett perfekt inspel från vänsterkanten till en framrusande Haris Bajramovic som trycker in 1-0 med sitt första mål för säsongen.

Foto: Kent Lundqvist

Det var mycket FBK med boll och man såg ut att trivas och ha kul ute på planen mot ett frustrerat VSK som gång efter annan fick se sig förbi spelade i sin höga press.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi löser det bra med spelskickliga spelare och att vi inte bara slår ifrån oss bollen. Det kostar kraft för VSK, Det gav oss ett spelövertag högre upp i banan och det gav också resultat, konstaterar FBK-tränaren Alexander Alan.

Det skickade också hemmalaget in i ett visst övermod på en kvart som kom att kosta ett baklängesmål. Ett bra inspel från högerkanten hittar tillslut fram till Isak Kezic som är skoningslös när han överlistar en annars prickfri Viktor Silén i FBK målet som får se bollen gå i mål till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Det är också mycket nära att gästerna tar ledningen kort därefter då Erik Karlstrand hittar en fristående Emil Johansson, men Silén kommer ut perfekt och avvärjer.

Foto: Kent Lundqvist

När den svaga kvarten var över för hemmalaget växlade FBK upp och återtog greppet om matchen med ett mer strukturerat spel med boll där William Thuuri & Bruno Dal Monte var kungar.

Foto: Kent Lundqvist

Det radas nu upp chanser att återta ledningen. Abir Karim har ett bra läge i boxen, men avslutet går utanför, Sciensa bryter in från vänsterkanten och gör ett par försvarare, men avslutet täcks bort av en back när bollen är på väg in i mål.

Foto: Kent Lundqvist

FBK skulle få utdelning innan halvtidsvilan. En snabb omställning i den 36:e minuten resulterar. Pedro Pontes som för dagen spelade ytterfältare tog sig fram på högerkanten och slog ett hårt och bra inspel som Bajramovic med ett direktskott borrar upp i taket till 2-1 bakom en chanslös Joakim Lindholm i VSK målet.

Foto: Kent Lundqvist

FBK fortsatte att dominera spelet i den andra halvleken vilket gjorde gästerna mer och mer frustrerade. Det skapades en del chanser att utöka redan från start där bland annat Micael Tuhkanen får en bra utspark i djupet av Silén och han slår en precis och perfekt boll in på Bajramovic i boxen, men avslutet räddas.

Foto: Kent Lundqvist

VSK försöker att flytta fram spelet, men det är tvärstopp på en stark och balanserad backlinje i hemmalaget som för dagen anförs av giganten Markus Hammartång.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen skulle komma att avgöras med knappa 20 minuter kvar att spela. Gästernas högerback – Adam Hedenskog drar på sig sitt andra gula kort och får lämna matchen.

Foto: Kent Lundqvist

På den efterföljande frisparken trycker Pedro in 3-1 bakom en inte allt för övertygande Lindholm i VSK målet.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så blir det spel mot ett mål och det blir både lekfullt och bra spel av hemmalaget som kan göra 4-1 genom nyss inbytte Marcelo Oliviera efter en delikat framspelning av Sciensa.

Foto: Kent Lundqvist

Samme Oliviera fastställer sedan slutresultatet till 5-1 minuten senare efter en bra framspelning av Pedro.

Foto: Kent Lundqvist

– Skönt att vi kunde göra 5 mål där vi visar prov på många individuella kvalitéer i det kollektiva, skrattar en nöjd FBK-tränare Alexander Alan. Vi gör rakt igenom en bra insats.

– Även om det var ovisst vid ställningen 2-1 så hade vi en bra känsla. Det är också kul att se att så många kliver fram idag, det avgör matchen, trots att vi har ett par-tre spelar på frånvarolistan så kliver andra fram och visar att vi har en bred och bra trupp, avslutar FBK-tränaren.

Fanna BK – Vaksala SK 1-0 (0-0)

Målen, 1-0 (5) Haris Bajramovic, 1-1 (22) Isak Kezic, 2-1 (36) Haris Bajramovic, 3-1 (72) Pedro Pontes, 4-1 (80) Marcelo Oliviera, 5-1 (82) Marcelo Oliviera.

Varningar: 1-5
Rött: 0-1
Publik: 135

Spelarbetyg FBK:


William Thuuri/Bruno Dal Monte


Markus Hammartång


Leonardo Sciensa/Pedro Pontes

Lämna ett svar