FBK vann igen!

Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK fortsätter att vinna träningsmatcher inför en ny säsong som nykomlingar i herrtrean.

– Det gick inte så bra som vi hade önskat mot ett bra Uppsala Kurd som satsar för att vinna Div.4 kommande säsong, berättar FBK-tränaren Alexander Alan.

Nu var det ”som sagt” div.4 laget Uppsala-Kurd FK som fick se sig besegrade på Korsängen i Enköping. Det startade dock illa då gästerna gör 0-1. FBK skulle dock omgående få fart på både spel och målskyttet. Innan lagen går till halvtidsvila så är det ledning med 3-1.

– Det tog oss 15 min och ett mål i baken för att vakna till matchen. Men sen gör vi tre snabba mål på motståndarnas misstag, vilket vi ska vara starka på när vi väljer att pressa högt. Vi lyckades inte riktigt få igång ett fint passningsspel med olika kombinationer som ska ta oss fram till lägen. Vi behöver bli mycket säkrare i passningsspelet och hitta ett bättre samspel mellan varandra.

I den andra halvleken så gör FBK en hel del byten som gör att man tappar lite i sin dominans i spelet. Det skulle dock vara hemmalaget som fortsatt sitter i förarsätet hela tiden och med lite bättre skärpa i avsluten skulle det blivit stora siffror. Nu blev det istället ”bara” 1-1 under de avslutande 45 minuterna men seger med 4-2.

– Det positiva vi tar med oss från den här matchen är att vi kan vinna matcher med rätt inställning och viljan att springa sönder våra motståndare när spelet inte fungerar som vi vill, avslutar FBK-tränaren.

 

Fanna BK – Uppsala-Kurd FK 4-2 (3-1)

Målskyttar FBK: Leo Scienza, Haris Bajramovic, Patrik Klaman, Ahmed Kengo.

Lämna ett svar