FBK vann övertygande.

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Fanna BK stod för en mycket bra insats och prestation när dem hemmabesegrade Vasastans BK.

– En match som vi genomför på bästa sätt och vinner. Vi har idag tålamod och vi spelar riktigt bra fotboll. Bygger upp spelet från backlinjen och får med mycket folk i anfallen. Skönt att vi hittar tillbaka till vårt stabila försvarsspel och fortsätter att skapa många bra målchanser och vi gör fortsatt många mål, 12 mål på de senaste tre matcherna, säger FBK tränaren Henrik Norell.

I den första halvleken så var det dock målmässigt jämn. FBK tar ledningen med 1-0 med dryga kvarten spelad genom Elvina Klaman, men gästerna svarar ganska omgående vilket gav ett likaläge 1 när lagen gick till halvtidsvila.

I den andra halvleken så var det aldrig något snack om vart seger skulle gå. Klaman skickar in 2-1 redan efter tre minuter spelat och sedan trummade hemmalaget på och i den 88:e minuten fastställer Maja Olsson slutresultatet till hela 5-1.

– Stor eloge till hela laget. Känns som vi verkligen är på rätt väg. Så många som tagit stora steg på kort tid. Nu har vi en träningsmatch kvar innan vi kör igång på riktigt (på söndag mot Fanna BK P15). Vi kommer fortsätta att nöta försvar och speluppbyggnad, avslutar FBK-tränaren.

Fanna BK – Vasastans BK 5-1 (1-1)

Målen:
1-0 16:e min Elvina Klaman
1-1 24:e min
2-1 48:e min Elvina Klaman
3-1 56:e min Maja Olsson
4-1 71:a min Sandra Åkerman
5-1 88:e min Maja Olsson

Lämna ett svar