Fjärde raka för HFF!

Foto: Kent Lundqvist

Herrfyran: Herrarna i Håbo FF är fortsatt kvar i vinnarspåret efter att ha bortabesegrat Märsta IK.

– Ja, vi vann för att vi i grunden är ett bättre lag än Märsta IK. Stor eloge till Märsta IK med ett så pass ungt lag krigar på och slutar aldrig försöka. Tror deras generationsskifte kommer ta lite tag att ge resultat men spelarna samlar på sig mycket erfarenhet under den här säsongen, berättar HFF-tränaren Alan Hiussemoglu.

Matchen avgörs redan under de första 25 minuterna där HFF är sylvassa i sitt spel. 0-1 kommer redan i den 6:e minuten genom Kristoffer Kindström. 0-2 med dryga kvarten spelad genom Gabriel Berg och 0-3 genom Kindström med bara 22 minuter spelat. Det resultatet stod sig sedan in i halvtidsvilan.

– Vi neutraliserar deras anfallsspel och släpper inte till någon farlig målchans förutom ett läge i första halvlek som vinkas av för offside.

I andra halvlek så är det fortsatt mycket HFF, men det faller inga fler mål i matchen vilket gör att man tar sin fjärde raka seger.

– Det som avgör är en stabil defensiv insats och flera spelare som tagit större ansvar i det kollektiva spelet. Fler spelare som börja vänja sig vid seniorfotboll och då gör det inte så mycket att vi inte kan ha kontinuitet i startelvan. Offensivt är vi väldigt effektiva och sätter dit chanserna vi skapar genom ett bra djupleds- och kantspel. Gabriel Berg och Kristoffer Kindström är kliniska och är inblandade i alla 3 mål på något sätt, avslutar HFF-tränaren Alan Hiussemoglu.

Märsta IK vs Håbo FF 0-3 (0-3)

Målen: 0-1 (6) Kristoffer Kindström, 0-2 (18) Gabriel Berg, 0-3 (22) Kristoffer Kindström.

Varningar: 1-1
Publik: 49

Lämna ett svar