Förlust för ESK i hemmapremiären!

Foto: Kent Lundqvist

Små marginaler fällde avgörandet när ESK Hockey föll hemma mot det tippade topplaget Väsby IK.

– Surt att förlora den här matchen då jag tycker vi skapade tillräckligt för att ta poäng, säger ESK-tränaren Johan Jonsson.

Det var hemmalaget som var vassast i den första perioden med det var gästande VIK som redan efter 25 sekunder vaskade fram den första målchansen i matchen. Det är Eric Winbergh som får ett läge framför mål, men hemmakeepern Simon S:t Cyr räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Med 2,40 spelat är det mycket nära att ESK tar ledningen då William Kaijser får på en kanon från sin backplats, men pucken går stenhårt i insidan av stolpen och ut igen.

Foto: Kent Lundqvist

ESK jobbar stenhårt i spelet och vinner puck högt upp i banan där VIK har det jobbigt att hitta utgångar i sin egen zon. Med 7,05 spelat så stressar ESK fram et felpass av VIK som friställer Hampus Wallin, men gästernas bäste spelare denna kväll – målvakten Edvin Olofsson räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående så händer det igen och denna gången är det lånet från Almtuna – Alexander Starck som bjuds på ett friläge, men Olofsson räddar igen.

Foto: Kent Lundqvist

Väsby får till lite ordnat spel med dryga 14 minuter spelat och vaskar fram två riktigt bra chanser, men S:t Syr räddar båda avsluten. Så här långt är det de båda målvakterna som ser till att det fortsatt är 0-0.

Foto: Kent Lundqvist

Nästa heta chans har ESK där Dennis Näslund trycker iväg ett bra backskott som Marcus Collin styr i stolpen och ut igen.

Perioden ser otroligt nog ut att sluta 0-0 men med 1,14 kvar att spela så drar ESK på sig matchens första utvisning och den blir kostsam. Efter bra spel av VIK så kommer 0-1 genom Nick Hedemyr med 42 sekunder kvar att spela av perioden.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi tar dåligt betalt på de chanser vi skapar och 0-1 känns inte logiskt sett till matchbilden, menar Jonsson.

I mellanakten så fortsätter ESK att sätta bra press på VIK och nu kommer utdelningen. Efter att Adam Lindström och Hampus Wallin missat varsitt bra läge så kan hemmalaget tillslut kvittera till 1-1. Det är på en kontring där Ludwig Ahlin är sist på pucken.

Foto: Kent Lundqvist

Dryga minuten ringer det igen. Niklas Rigelius jobbar förtjänstfullt fram pucken till Zebastian Bodini Schmitt som läckert hittar Ludvig Wallin i högen av VIK spelare och han vispar upp 2-1 i taket.

Foto: Kent Lundqvist

ESK får sedan chansen att koppla greppet om matchen när VIK drar på sig en utvisning. Det klarar dock gästerna ut och istället så är det den utvisade Christoffer Gozzi som direkt från utvisningsbåset men han skjuter över.

Foto: Kent Lundqvist

Knappa minuten senare så kommer dock 2-2 efter att ESK tappat bort Felix Dahlgren i slottet. Nu har VIK ett bastant grepp om händelserna under ett par minuter och trycker på för mer, men S:t Cyr svarar för ett par riktigt vassa räddningar.

Foto: Kent Lundqvist

ESK tar sig ur det greppet som VIK skaffade sig och kan avsluta perioden starkt, men 2-2 står sig in i den tredje och sista perioden.

– Vi gör en stark period och vi spelar balanserat över hela isen med hela laget, säger Jonsson.

I den tredje och sista perioden så får lagen varsin chans att spela fem mot fyra i inledningen, den bästa chansen har Daniel Andersson i spel fyra mot fem men Olofsson svarar för en ny högoktanig räddning.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen böljar sedan och det är helt jämn och ovisst fram till det är knappa 14 minuter spelat av den sista perioden.

Foto: Kent Lundqvist

Då blir ESK en smula naiva i sitt spel och tappar organisationen för första gången i matchen gällande det defensiva spelet och det straffar VIK hårt. Med ett bra och smart spel öppnar gästerna upp hemmalaget och tillslut kan Christian Holmblad trycka in 2-3 i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

ESK trycket sedan på och jagade en kvittering, men istället kommer 2-4 där upprinnelsen är en icing som märkligt nog slås av och Carl Wassenius kan trolla sig igenom och fastställa slutresultatet till 2-4.

Foto: Kent Lundqvist

– Tyvärr så är vi inte tillräckligt ödmjuka här i den sista perioden och det blev kostsamt. Som helhet så är det en mycket bra match. Vi presterar bra hockey och jag tycker att vi absolut ställer en ärlig fråga här ikväll. Det är små marginaler som avgör och tyvärr var dem inte med oss ikväll, avslutar Jonsson.

Enköpings SK – Väsby IK 2-4 (0-1,2-1,0-2)

Skott: 30-33 (8-10,16-13,6-10)

Målen,
Period 1: 0-1 (19:18) Nick Hedemyr.
Period 2: 1-1 (23:33) Ludwig Ahlin, 2-1 (24:40) Ludvig Wallin, 2-2 (29:36) Felix Dahlgren.
Period 3: 2-3 (53:38) Christian Holmblad, 2-4 (54:49) Carl Wassenius.

Utvisningsminuter, ESK: 8 min – VIK: 4 min
Publik: 310

Spelarbetyg ESK:


William Kaijser


William Swärd


Niklas Rigelius/Simon S:t Cyr

Tabell & resultat ATG Hockeyettan >>>

Lämna ett svar