Förlust för ESK på Enavallen.

Foto: Kent Lundqvist

Topplaget Karlbergs BK blev för svåra när Enköpings SK spelade på Enavallen för första gången denna säsong. Anfallaren Pashang Abdulla hade målshow för gästerna som tog en klar trepoängare.

-Vi mötte ett mycket bra lag, och det visste vi också på förhand. Karlberg blir nog etta eller tvåa till slut i serien, säger ESK-tränaren Martin Andersson.

ESK fick dock en smakstart och redan i fjärde matchminuten kom 1-0. Felix Ljungberg kampade åt sig bollen och hittade anfallskompisen Jonatan Böckert på djupet till vänster. Böckert drog till med vänstern och skickade upp bollen i bortre krysset-ett klassmål!

Foto: Kent Lundqvist

Sedan hade Karlberg det mesta av bollinnehavet men skapade inte mycket i chansväg, bortsett en radda hörnor. I 40:e minuten kom matchens nästa bud på mål och det var ESK som stod för det. Andreas Larsson frispelade Böckert men nu fick anfallaren inte alls till det i avslutningsmomentet.

Foto: Kent Lundqvist

I stället kunde Pashang Abdulla kvittera på nick efter hörna minuten senare och samme man sköt 1-2 via båda stolparna fyra minuter in på andra halvlek.

Foto: Kent Lundqvist

-De är mer cyniska än oss och agerar smartare i närkamperna. De har nog större erfarenhet och spelar med stort lugn. Det är viktigt att vi lär oss av det här, säger Martin Andersson.

ESK radade inte upp lägen på kvittering fortsättningsvis men i 65:e minuten var det ytterst nära 2-2. Andreas Larsson kom runt på vänsterkanten och spelade inåt från kortlinjen till Felix Ljungberg som dock sköt över från nära håll.

Foto: Kent Lundqvist

Karlberg hade desto mer chanser och hemmakeepern Oskar Nilsson svarade för flera vassa ingripanden. Han var dock maktlös när slutresultatet fastställdes dryga kvarten före full tid. Hemmalaget skulle rensa undan bollen nära eget mål men träffade en medspelare vilket gav Abdulla fritt fram med säkert avslut som följd.

Foto: Kent Lundqvist

-Vi ska inte hänga med huvudet efter det här. Vi jobbar ju ändå bra matchen igenom men lite tungt att möta så här bra motstånd direkt efter kollapsen i slutskedet mot mot Täby. Nu gäller det att glömma det här och ta sats mot nästa uppgift som blir GUSK borta nästa helg, avslutar Martin Andersson.

Enköpings SK-Karlbergs BK  1-3 (1-1)

Mål, 1-0 (4) Jonatan Böckert, 1-1(41) Pashang Abdulla, 1-2 (49) Pashang Abdulla, 1-3 (73) Pashang Abdulla

Varningar: 3-0
Utvisningar: 1-0

Publik: 347

Spelarbetyg, ESK

Calle Söderberg


Oskar Nilsson


Andreas Larsson

Lämna ett svar