Förlust för Loket i epilogen.

Foto: Kent Lundqvist

Nykomlingarna Lokomotiv Grillby IBK rundade av seriespelet med hemmamatch mot Livets Ord IF.

Efter nio raka segrar tog det stopp för Loket och gästerna avgick med en trepoängare som säkrade nytt kontrakt.

-Alltid tråkigt att förlora och nu släppte vi in mål som vi inte brukar göra, säger Lokets tränare Peter Kokocha.

Foto: Kent Lundqvist

Båda lagen hade något att kämpa extra för. Om Loket vunnit samtidigt som Borlänge förlorat sin sista match hade kvalplatsen uppåt varit grillbylagets. För Livets Ord var det vinna eller försvinna ur serien som gällde.

– Jag tycker Livets Ord är bättre än vad tabellen visar. Nu gick de ut och slogs med näbbar och klor och var det bättre laget i den här matchen. De gick på kontringar och var effektiva, säger Kokocha.

Efter tryck direkt från Loket runt gästernas mål kom i stället lite överraskande 0-1 efter 1:15. Loket hann sedan med en ribbträff innan Jonas Davidsson skickade in kvitteringen med 8:05 på matchklockan.

Foto: Kent Lundqvist

Drygt halvvägs in på första perioden tog Livets Ord ledningen på nytt men efter en stark avslutning  av första ronden var Loket ifatt och förbi målprotokollet efter mål av Jonatan Hillerstig och Tobias Metzner.

Foto: Kent Lundqvist

Upptakten av andra perioden var inte bra från Lokets sida och efter två raka fullträffar hade Livets Ord återtagit ledningen. En utvisning satte hemmalaget inför mer problem trodde man nog, men Jonatan Hillerstig hade andra planer och krutade in 4-4 efter 10:55.

Foto: Kent Lundqvist

Glädjen varade dock bara 23 sekunder, sedan sköt Livets Ord 4-5 och när fyramålsskytten Emil Huusko lite senare satte 4-6 hade bortalaget kopplat ett litet grepp inför tredje perioden.

-Vi föll in i deras spel  och höll inte i bollen under våra anfall. Det här var inte vår dag och vi visste att Borlänge samtidigt ledde klart i sin match, säger Kokocha.

Foto: Kent Lundqvist

Efter två raka mål från Emil Huusko tidigt i sista perioden tog Loket timeout. Man förde visserligen spelet men fick inte till det i avslutningarna samtidigt som Livets Ord försvarade sig skickligt och täckte skott föredömligt.

En reducering från Erik Äng efter 12:54 gav nytt hopp men en replik från gästerna lite senare avgjorde mer eller mindre kampen. Kalle Nissén reducerade visserligen men det var för sent och Lokets antal raka segrar i serien slutade på nio.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är väl med beröm godkänt, liksom säsongen i helhet. Nu hade vi svårt att växla upp mot ett krigande motståndarlag, säger Kokocha.

Efter en lite trög inledning av seriespelet kom Loket igång och att som nykomlingar vara så nära en kvalplats är starka papper.

-Det har sett allt bättre ut och topparna är vinsterna på bortaplan mot  Björklinge och Borlänge.

Hur ser du på en fortsättning för egen del ?

– Ingenting är klart. Jag har ett utgående kontrakt och styrelsen  får ta ställning och kanske komma med en förfrågan. Jag är positiv till att köra vidare om alla bitar kommer på plats.

Ge några exempel?

-Att vi ökar träningsdosen samt får in några yngre, hungriga spelare.

Lokomotiv Grillby IBK-Livets Ord IF 6-9 (3-2, 1-4, 2-3)

Mål, Loket: Jonatan Hillerstig 2, Jonas Davidsson, Tobias Metzner, Erik Äng, Kalle Nissén. Livets Ord: Emil Huusko 4, Andreas Blom, Andreas Pettersson, Jakob Kolsmyr, Oskar Lundeborg, Simon Augustsson.

Skott: 39-39 (15-11, 12-12, 12-16)

Utvisningar, Loket: 1×2 min. Livets Ord: 2×2 min + 1×10 min.

 

Lämna ett svar