Förlust i säsongens sista hemmamatch!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK avslutade hemmasäsongen med att förlora mot Sollentuna FK i den 21:e omgången av Damettan.

– Matchbilden i denna matchen liknar många andra denna säsong. Bra start på matchen men sedan bjuder vi på ett alldeles för billigt 0-1 när vi inte är riktigt vakna och på tå bakåt. Vi går efter detta ner oss lite grann och de får energi och har en bra period där de gör två mål till, berättar ESK-tränaren Ludvig Roswall.

ESK kommer dock tillbaka innan halvtidsvilan och reducerar till 1-3 genom Josefin Holm och det ger lite hopp om poäng. Hemmalaget håller sedan jämna steg i andra halvlek fram till dryga timmen är spelad då gästerna stänger matchen med att göra 1-4 och innan slutsignalen även 1-5.

– Vi rullar emellanåt boll fint men har svårt få till riktigt heta målchanser. Bakåt bjuder vi alldeles för klara målchanser och är inte på tå och hjälper varandra på det sätt som krävs. Sollentuna vinner matchen rättvist då de var det klart bättre laget, vi räcker inte riktigt till helt enkelt, avslutar ESK-tränaren.

Enköpings SK – Sollentuna FK 1-5 (1-3)

Målen, 0-1 (16) Emma Sjöberg, 0-2 (32) Mathilda Engström, 0-3 (40) Mathilda Engström, 1-3 (41) Josefin Holm, 1-4 (63) Andrea Sylvén, 1-5 (73) Lucinda Ernst Barnard.

Varningar: 0-0
Publik: 90

Lämna ett svar