Förlust i sista omgången i Damettan!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK fick avsluta säsongen i Damettan med en 0-6 förlust i bortamatch mot tabelltvåan Sandvikens IF.

– Resultatet Speglar väl matchbilden ganska bra där Sandviken trycker på och vi försöker ligga rätt i position vilket vi gör mestadels, målen dem gör är på hörnor samt bolltapp på fel ställe, endast 2 avbytare till denna match och det blir tufft mot slutet då vi får spela med 10 man, berättar ESK-tränaren Tomas Karlsson.

Hur vill du summera säsongen?

– Bara konstatera att vi ej räckte till detta år och krafttag måste tas gemensamt i vårt upptagningsområde om vi skall lyckas ta damfotbollen framåt i denna region. Skall man spela på Div.1 nivå och uppåt behövs det betydligt bättre förutsättningar och resurser för att kontraktera spelare samt ledare och på så vis kunna behålla kvalitet i vår region. Ett stort jobb krävs och jag hoppas det finns drivande krafter som kan ta tag i detta, menar Karlsson som fortsätter:

– Vi i våran organisation satte ett mål för 10 år sedan och mellan 2012-2017 så uppfyllde vi målet då vi gick från div 4 till div 1 och många spelare har varit trogna och med på denna resa, 3 säsonger blev det på denna nivå. Nu är det dags för andra att ta vid både på och utanför planen. Jag tackar för mej efter 16 år i föreningen och ser tillbaka på en fantastisk resa och många härliga ögonblick 😊

Sandvikens IF – Enköpings SK 6-0 (3-0)

Målen, 1-0 (11) Evelina Larsson, 2-0 (19) Wilma Englund, 3-0 (41) Simone Edefall, 4-0 (49) Simone Edefall, 5-0 (76) Sarina Bolden, 6-0 (87) Simone Edefall.

Varningar: 0-0

Lämna ett svar