Första segern på nästan 10 år säkrade en plats i Allettan!

Foto: Kent Lundqvist

ATG Hockeyettan: ESK Hockey säkrade en plats i Allettan genom att vinna sin första match på nästan 10 år borta mot tabellfyran Hudiksvalls HC.

ESK som inte vunnit borta mot HHC under ordinarie matchtid på nästan 10 år (1-2 den 3/3-2011) säkrade en plats i Allettan under söndagseftermiddagen med en 4-3 seger.

– Det var en tajt tillställning idag så det är skönt att åka hem med 3 poäng. Framför allt så tar vi vara på chanserna i powerplay, där vi gör två mål idag, berättar ESK-tränaren Patrik Fagerlund.

Redan under den första perioden så visade ESK att var på plats för att tävla om segern med ett bra och hungrigt spel. Det var också mycket när att laget tog en omgående ledning efter bra samarbete mellan Gustav Lindberg och Wilmer Lindblad, men hemmakeepern – Andreas Bosson räddar.

Det skulle i stället vara hemmalaget som tog ledningen med 1-0 efter dryga 2 minuter spelat. Marcus Sirén kan styra in pucken bakom Pontus Hagman med en backhandstyrning.  ESK skulle komma tillbaka och kvittera. Med 6,31 spelat så håller sig Johan Eek påpassligt framme och rakar in 1-1 efter bra förarbete av Ludvig Wallin i spel fem mot fyra.

Resterande av perioden går klart till ESK som dock ”bara” får med sig likaläge inför den andra perioden. Tidigt i den andra perioden så tar ESK ledningen där Niklas Rigelius frispelar Wallin som är iskall när han pillar in pucken mellan benen på Bosson till 1-2.

Nu var det HHC som skulle komma tillbaka. Med 7,16 spelat av perioden så kommer ett stenhårt slagskott av Aaron Ryback från sin backplats i spela fem mot fyra och pucken går otagbart i stolpen och i mål till 2-2 vilket står sig in i periodvilan.

I den tredje och sista perioden så tar ESK återigen kommandot i matchen och visar varför man är ett topplag i serien. Med 4,12 spelat så tar ESK ledningen igen. Det är i spel fem mot fyra som Daniel Andersson i svag vinkel får på en kanonträff som går via Bosson upp i krysset till 2-3.

Det står sedan och väger fram till det är mindre än två minuter kvar att spela. Då Niklas Rigelius snyggt och prydligt styr in 2-4 mellan benen på Bosson. Hemmalaget skulle dock tröstmåla innan slutsignalen när Jesper Wiberg fastställer slutresultatet till 3-4 i spel sex mot fem.

– Jag tycker att vi åter igen visar att vi är starka som lag, där alla enheter är med och bidrar matchen igenom i det defensiva spelet. Offensivt så sticker kedjan med Daniel Andersson, Ludde Wallin och Niklas Rigelius ut då de är inblandade i samtliga mål framåt.

Nu kan vi väl konstatera att en plats i Allettan är klar?

– AllEttan platsen borde väl i dagsläget vara säkrad om jag räknat rätt, avslutar Fagerlund.

Hudiksvalls HC – ESK Hockey 3-4 (1-1,1-1,1-2)

Skott: 36-29 (8-15,15-8,13-6)

Period 1: 1-0 (02:03) Marcus Sirén, 1-1 (06:31) Johan Eek.
Period 2: 1-2 (23:50) Ludvig Wallin, 2-2 (27:16) Aaron Ryback.
Period 3: 2-3 (44:12) Daniel Andersson, 2-4 (58:02) Niklas Rigelius, 3-4 (59:07) Jesper Wiberg.

PIM: 10 (6:0:4) – 8 (2:4:2)

Lämna ett svar