Framgångar för Bålsta i EM!

Bild: Branka Batinic efter singelguldet i 60-klassen.

Veteran-EM i bordtennis avgjordes i början av juli i ett mycket varmt Budapest.

EM spelas vartannat år och till årets upplaga var det närmare 3500 deltagare anmälda i åldrarna 40 år och uppåt. En hel rad före detta storstjärnor spelar nästan som tiden stått stilla i många fantastiska matcher och bolldueller. Czilla Batorfi, Olga Nemes, Yang Min och Larissa Farina var några som visade upp fantastiskt spel från fornstora dagar.

Den forna Europaettan och numera i Bålsta boende, kroatiskan Branka Batinic sopade hem EM-gulden i både singel och dubbel i 60-klassen. Batinic är sedan två år verksam som tränare i Bålsta BTK men även andra klubbar i närområdet har fått ta del av denna ”demontränare”.

I dubbel blev det utklassning i varje match, från poolspelet och genom slutspelet där Batinic och Larissa Farina (Ryssland) vann guldet med 11-2, 11-2 och 11-5 mot ett tyskt par. Farina stod sedan för motståndet i singelfinalen där Batinic, trots problem med en axel, kunde kämpa sig till en 3-1 seger i singelfinalen där de två avslutande seten slutade båda 11-9 till Batinic efter att varit under med 2-7(!) i det sista med bolldueller som gav eko hos den stora publiken som följde lördagens finalspel.

Från Bålsta BTK deltog också Gunilla Widström och Christin Portnoff. Dessa två nådde semifinalen i B-slutspelet i dubbel i 50-klassen och Widström tog sig också vidare från gruppspelet i singel.

Lämna ett svar