”fyra startspelare körde fel”

HFF-tränaren Alan Alan Hiussemoglu Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF-tränaren Alan Hiussemoglu om gårdagens förlust borta mot Rasbo IK. 

HFF fick en minst sagt svag inledning på matchen med ett insläppt mål redan efter 2 minuter spelat.

– Ja, vi kan börja bättre. Vi hade fyra startspelare som körde fel och hamna i Råsbo. Ligger tydligen vid Heby fick dom lära sig. Hade 3 minuter på sig inför avspark att byta om och värma upp. Så vi kommer ganska snett in i matchen. Första målet är också ganska talande för matchen. Vi klarar inte av att hantera den bedrövliga plan med det arbetssättet vi har, menat Alan.

Ni lyckades efter det skapa en del kvitteringschanser.

– Matchplanen var att spela förbi pressen tidigt och antingen använda Anton som länk till våra andra offensiva spelare alternativt att överbelasta yttre korridorerna för att skapa numerära övertag och ta oss förbi på det sättet. Tycker det ser okej ut i första halvlek. Och vi kommer till ett halvdussin möjligheter.

Återigen en bedrövlig start när andra halvlek gick igång och sedan var ni inte att känna igen?

– Andra halvlek får vi inte alls till det. Med den starten så blir uppförsbacken för brant. Men vi jobbar och gör det vi kan för att försöka göra mål. Rasbo utnyttjar att vi är obalans och drygar ut med två mål till och vi känns egentligen aldrig riktigt nära att få någon kontakt.

Vad fick ni med er för framtiden?

– Rasbo är bra och när dom har yttre faktorerna med sig är dom klart bättre än oss. Hoppas vi kan ta revansch i augusti mot dom och revanschers oss själva redan på lördag mot Tärnsjö, avslutar HFF-tränaren.

Läs om gårdagens match här >>>

Lämna ett svar