Godkänd insats i premiären trots förlust för ERK.

Foto: Kent Lundqvist

ERK höll spelet uppe i cirka 60 minuter i första Elitseriematchen hemma mot fjolårets SM finallag – Pingvin RC.

En fullt godkänd insats av ERK i första matchen för säsongen i XVs trots förlust med 0-42 mot förra årets SM final lag Pingvin från Trelleborg.

Pingvin inledde starkt och pressade ERK de första 5 minuterna och lyckades också få till ett försök och slog in bonuskicken till 0–7. ERK stod lite och sov i inledningen av matchen men efter Pingvins försök vaknade spelarna till och det var mest spel mitt på plan fram till ca: 20 minuter spelats då Pingvin fick en straff, som de slog in i 23 minuten till 0-10.

ERK hade sedan en bra period där de bl.a annat borde fått ett straff-försök (7p) för en halstackling när  Peter Karlsson var helt fri 5 meter från försöksområdet, men domaren tyckte att det var fler spelare mellan Peter och försöksområdet än vad det i verkligheten var.

Sedan var det mycket spel mitt på plan under lång tid, när matchen blev lite sönderblåst för ”tekniska fel” från bägge lagen fram till 38 minuten då missade ERK en straff från skapligt läge. Första halvlek slutade istället med en 10-0 ledning för Pingvin, vilket var relativt rättvist så lång i matchen.

Andra halvlek började som första halvlek slutade med mycket spel mitt på plan. ERK spelade bra defensivt, men fick inte till det offensiva spelet. Mycket pga. många avblåsningar och ett ryckigt speltempo utan momentum för något av lagen. I 48:e minuten fick ERKs Cristopher Vannerberg en utvisning för spelförstörelse, vilket medförde att Pingvin fick en straff som de slog in till 0-13.

ERK höll spelet uppe i cirka 60 minuter tills Pingvin gjorde ytterligare 7p och ställningen 0-20. Efter råkade ERK på en del skador och fick börja byta in folk och ytterligare ett gult kort för en ”skitsak” vilket gjorde att Pingvin tog över matchen mer och mer. Pingvin började också byta folk efter cirka 65 minuter och de hade en bättre ”bänk” än vad ERK hade, så på slutet rullade det in lite mer poäng och Pingvin vann tillslut med klara 42-0!

Hela klungan jobbade hårt och med många nya i klungan så stod ERK upp bra under hela matchen. Några spelare stod ut i det defensiva och offensiva spelet som Elias Granath som går från klarhet till klarhet och tex Jonatan Thyr, Philip Said och Senad Turcinivic. Nya spelare som Eldon Mentu och William Olsson gjorde en positiv match i sin debut för ERK. Christopher Vannerberg gjorde också en bra debut i XV-manna för ERK.

Backlinjen fick inte så mycket boll att ”jobba med” under matchen, så det är svårt att säga nått om deras insats. ERK spelade defensivt bra hela matchen men fick inte igång nått riktigt bra offensivt spel, kan man sammanfatta lördagens match.

Enköpings RK – Pingvin RC 0-42 (0-10)

Poäng PRC: Daniel Jones 20, Andreas Persson 7, Vano Margalitadze 5, Erik Arvidson, Brett Joyes 5.

Tabell & Resultat >>>

Lämna ett svar