Gruvlig revansch för Loket som tog sin 9:e raka seger!

Foto: Kent Lundqvist

Lokomotiv Grillby IBK tog en gruvlig revansch på Skutskärs IBK i näst sista omgången av Herrtvåan och håller därmed liv i jakten på en kvalplats till div.1.

Förlust borta med uddamålet förvandlades till en ren och skär överkörning på hemmaplan. Ett rejält påslaget Loket skulle inte ge gästande SIBK chansen att komma in i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi talade innan matchen om att det var viktigt att ta tag i spelet omgående för att inte skapa någon onödig oro som skulle kunna få oss att hamna i ett jagande för att ta poäng, det hanterade killarna med bravur, berömmer Loket-tränaren Peter Kokocha.

Foto: Kent Lundqvist

Det kan man lugnt säga! Loket skrotade gästernas defensiv med ett blixtrande och stundtals bländande prestationer i spelet. Spelföljderna blandades med korta och långa lösningar vilket resulterade i 3-0 på dryga tre spelade minuter.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle inte dröja länge förrän Loket packat och låst in de tre poäng lagen spelade om i denna match. Exakt 6,20 varade denna match, då var det hela 6-0 till hemmalaget och när lagen gick till periodvila var det hela 8-0 till Loket.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var precis så här vi ville att matchen skulle utvecklas. Ett bra fokus från start och vi gav inte SIBK en möjlighet att ställa till det för oss, konstaterar Kokocha.

Mellanakten skulle komma att bli riktigt svag. Det stora glädjeämnet var hemmalagets målvakt – Rasmus Larsson som egentligen spelade den enda svåra matchen den här eftermiddagen. Han får fåtalet avslut emot sig, men alla dem var högoktaniga målchanser och i den här perioden svarade Rasmus för en räcka klassräddningar som gör att Loket håller nollan inför den tredje och sista perioden.

Foto: Kent Lundqvist

– Starkt av Rasmus att hålla nollan här och han gör rakt igenom en bra match. Det är nästa ofrånkomligt att man slår av på det mesta när man leder som vi gör efter den första perioden, medger Kokocha.

Foto: Kent Lundqvist

Inför den tredje och sista perioden var det 10-0 till Loket, men det skulle komma mer. Spelet blev en smula bättre och mer ordnad i den tredje och sista perioden även om det var långt ifrån något toppspel.

Foto: Kent Lundqvist

Det som dock höll både klass och stort underhållningsvärde var ett lyckat inhopp av Thomas Kock som i sitt första byte gör en poäng genom att hitta en fristående Jonathan Hillerstig och han rakar in 11-0.

Foto: Kent Lundqvist

Det stannade inte där! När det är 2.23 kvar av matchen så exploderar hallen då samma Kock fastställer slutresultatet till 14-0 med säsongens första mål i Loket-tröjan.

Foto: Kent Lundqvist

– Riktigt kul för honom att få komma in och göra 1+1, det var han absolut värd. Matchen är egentligen inte så mycket att säga om, mer än att vi gör det vi skall och gör det på ett bra sätt då killarna stänger den tidigt och kan spela avslappnat i period två och tre.

Borlänge har fortsatt greppet om kvalplatsen till div.1, vann med uddamålet mot Falun i denna omgång. Men det är ALDRIG för sent att ge upp!

– Vi gav oss själva chansen in i den sista omgången att nå kvalplatsen och kan nu bara göra det vi skall och hoppas på att resultaten går vår väg, avslutar Kokocha.

Lokomotiv Grillby IBK – Skutskärs IBK 14-0 (8-0,2-0,4-0)

Skott: 42-17 (17-4,12-6,13-7)

Målskyttar Loket: Tobias Metzner 3, Kalle Nissén 2, Daniel Pärnebjörk 2, Simon Äng 2, Linus Sjöquist, Jonas Davidsson, Jakob Fertig, , Jonathan Hillerstig, Thomas Kock.

Publik: 126

Spelarbetyg Loket:


Rasmus Larsson


Daniel Pärnebjörk


Tobias Metzner

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar