Gruvlig revansch!

Foto: Kent Lundqvist

Första halvlek avgjorde – Syrianska FF fick en gruvlig revansch på Tierps IF när Herrfemman vände in på höstomgångarna.

I premiären blev det torsk 1-2 borta mot Tierps IF och det hade man svårt att tro när man såg SFF ta emot dem hemma på Korsängen under måndagskvällen.

– Ja, det kan man verkligen undra när man ser den här matchen som jag tycker vi dominerar, säger SFF-tränaren Alexander Jovanov.

Matchen rivstartade med att nyförvärvet från Fanna BK – Rami Abbas redan i första minuten tar sig loss på högerkanten och sätter in en bra boll mitt i boxen där Adai Dogan vinner kampen med gästernas målvakt-Adam Iversson och bollen landar hos Markus Ahosson som kan rulla in 1-0 i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

TIF var inga duvungar och spelade med en hög press som stressade hemmalaget och man vaskar fram en kvitteringschans i den 4:e minuten, men Adam Sekulics avslut räddas av hemmakeepern-Lucas Gidebrant till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

Det står sedan och väger fram till kvarten är spelad och gästernas press avtar. Då tar SFF över och sätter ett elakt tryck på gästerna som resulterar med 25 minuter spelat. Det är Adai Dogan som med ett kliniskt avslut från distans skruvar upp bollen i krysset till 2-0 otagbart för Iversson.

Foto: Kent Lundqvist

SFF har ett stort spelövertag nu, men blir omständliga och trubbiga i den sista delen av offensiven. Det skapas ”bara” två riktigt heta chanser och dem kommer i halvlekens sista minut. Ali Fares slår en bra vänsterhörna som Abbas kommer först på och nickar bra, men en back räddar på mållinjen till en ny vass hörna. Fares med en ny bra hörna och denna gången är det Nathanael Dogan som kommer först på bollen, men nicken räddas av Iversson.

Foto: Kent Lundqvist

– En riktigt bra halvlek av oss och jag tycker nog att vi borde stängt matchen med ett par mål till sett till spelövertaget och de lägen vi skapar, medger SFF-tränaren.

I den andra halvleken så stänger SFF matchen redan efter 2 minuter. Det är Markus Ahosson som gör ett bra återtag av bollen och sätter in den på Adai som på egen retur lyckas att forcera in 3-0 bakom Iversson som gör en högoktanig räddning på det första avslutet.

SFF trummar på och gör också snyggt och prydligt 4-0 i den 54:e minuten. Det är Nathanael Dogan som får in bollen framför mål till Abbas som ur snäv vinkel lyckas få bollen i mål.

Foto: Kent Lundqvist

Efter 4-0 målet blir det en smula lekfullt i SFF som inte alls tar hand om alla de heta chanser man skapar med bra spel och i stället så är det gästerna som gör nästa mål. Med knappa timmen spelad så tilldöms TIF en straff som Adam Sekulic sätter bombsäkert till 4-1.

Foto: Kent Lundqvist

TIF skall ha en jätteeloge som verkligen inte ger upp trots underläget, man kör i 90 minuter och ger det en chans. SFF är dock för bra denna kvällen och får sin revansch på premiärnederlaget och tar tre sköna och bra poäng.

Foto: Kent Lundqvist

– Skönt att vi kan studsa tillbaka efter förlusten i fredags mot VP. Vi är det bättre laget sett över 90 minuter och vinner rättvist. Klart att vi kanske skulle förvaltat lägena bättre här  andra halvlek, men jag förstår killarna när vi leder med 4-0 och det är sista matchen innan uppehållet, då vill man göra det där lilla extra, avslutar SFF-tränare.

Syrianska FF – Tierps IF 4-1 (2-0)

Målen, 1-0 (1) Markus Ahosson, 2-0 (25) Adai Dogan, 3-0 (47) Adai Dogan, 4-0 (54) Rami Abbas, 4-1 (60) Adam Sekulic.

Varningar: 2-0
Publik: 47

Spelarbetyg SFF:


Mohamed Iqweider


Adai Dogan


Rami Abbas/Ali Fares

Lämna ett svar