Håbo FF föll ihop som ett korthus.

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF F15 såg ut att gå mot en plätt lätt seger, men rasade ihop som ett korthus borta mot Sunnersta AIF.

Håbo börjar matchen riktigt bra, tar tag i bollen och stressar motståndaren till misstag. Passningsspelet är på en normal nivå efter debaclet senast hemma mot Danmarks IF, hemmalaget SAIF kommer ingenstans och får hela tiden slå ifrån sig.

Det skulle också resultera för HFF. I den 8:e min rinner Isabell Frykman igenom på ett bra pass av Maja Andersson och det var 0-1 till Håbo.

Det skulle komma mer! Håbo fortsätter sitt spel och i med 20 minuter spelat så får HFF en hörna som avslutas bar av Tuva Nord till 0-2. Med halvtimmen spelad så ringer det igen. Elsa Svärdh rinner igenom och gör 0-3.

– Tyvärr så blir vi lite trötta och nöjda efter det målet och bjuder in SAIF i matchen igen och låter dem göra 1-3 innan halvtidsvilan, berättar HFF-tränaren Fredrik Wilhelmsson.

Det gav hemmalaget ett bra energipåslag och SAIF rivstartar och skapar omgående två farliga reduceringschanser.

– SAIF är i detta skede av matchen först på allt, vinner närkamper och har mycket spring i benen.

Håbo står stilla och tittar på. 10 minuter in i halvleken resulterar hemmalagets spel då SAIF gör 2-3. SAIF fortsätter sitt vägvinnande spel och med dryga timmen spelad så kommer även kvitteringen till 3-3.

– Vi tar timeout och dricker vatten, försöker väcka spelarna samt ändrar om lite.

HFF lyfter sig, men det är tyvärr bara kortvarigt och i stället så kan SAIF avgöra tillställningen med att fastställa slutresultatet till 4-3.

– Vi skapar lite chanser efter timeouten, men när de gör 4-3 så är det ridå ned. Första 30 är vi överlägsna det tar vi med oss resten glömmer vi och jobbar vidare, avslutar HFF-tränaren.

Sunnersta AIF – Håbo FF 4-3 (1-3)

Målskytt HFF: Isabelle Frykman, Tuva Nord, Elsa Swärdh.

Lämna ett svar