Håbo FF gruppsegrare!

Bröderna Sjögren gjorde fyra mål ihop mot FCA. Foto: Kent Lundqvist

Herrarna i Håbo FF vann komfortabelt sista omgången i Upplandscupen hemma mot FC Arlanda.

– Ja, det var en rätt behaglig seger trots att Arlanda aldrig gav upp, säger HFF-tränaren Alan Hiussemoglu

Inledningen på matchen var dock lite trevande.

– Vi har lite problem inledningsvis då FC Arlanda pressar oss högt och aggressivt. Men när vi får grepp om vilka ytor vi vill åt så var det väldigt öppet och vi borde utnyttjat det mer under första kvarten.

HFF skulle trots det ändå se till att skaffa sig ett litet grepp om matchen innan halvtidsvilan. Adrian Ant gör 1-0 och Jonathan Sjögren 2-0 på straff.

– Men lite oskärpa och slarv gör att det inte resulterar i något mer än avslut som målvakten inte har några problem med. Målen kommer, men vi är fortsatt oskärpta. Vet inte om det är värmen eller tankarna om semestern dom gör oss så slarviga.

I andra halvlek så skulle det lossna för HFF som redan i den 3:e minuten gör 3-0 genom Jonathan Sjögren och bara några minuter senare håller sig Kristoffer Kindström framme och punkterar matchen med sitt 4-0 mål.

Gästande FC Arlanda skulle sedan sticka emellan och reducera till 1-4 innan broder Anton Sjögren gör 5-1 och sedan fastställer slutresultatet till 6-1.

– Vi vinner matchen lätt och får matcha lite spelare som förtjänat speltid under våren men inte fick plats i seriepremiären. Nu tar vi ett kortare uppehåll och är redo för 10 omgångar av div.4 och slutspel i cupen, avslutar HFF-tränaren.

Håbo FF – FC Arlanda 6-1 (2-0)

Målskyttar HFF: Jonathan Sjögren 2, Anton Sjögren 2, Adrian Ant, Kristoffer Kindström.

Varningar: 2-1

Lämna ett svar