Håbo FF kryssade i sista omgången!

Foto: Kent Lundqvist

Damtrean: Damerna i Håbo FF tog poäng borta i sista omgången mot GUSK.

Ett ungt piggt GUSK (det enda lag i serien som har lägre snittålder än HFF) startar matchen bäst och hotar HFF gång på gång med fina djupledsbollar med bra vinklar in bakom vår backlinje till riktigt snabba yttrar.

– Vi ligger fel i positionerna över hela planen, kliver halvhjärtat in i närkamperna och vi tillåter GUSK att spela en betydligt bättre fotboll med större innehav, berättar HFF-tränaren Jonny Atterlöf.

Efter kvarten spelad tar HFF över matchen med något bättre kontroll på både boll, medspelare, motståndare likväl som sina egna fötter.

– En svårspelad, blöt och bitvis lerig plan ska medges att Yrsa IP bjöd på.

GUSK fortsätter vara farliga i sitt djupledsspel och det ger resultat till 1-0 efter 22 minuter.

– Matchen återfår sin ursprungskaraktär där vi inte alls känner igen det som sker på plan från tidigare under säsongen. Vi vaskar fram ”chanser till lägen”, men spelar med för små marginaler vilket inte ger några 100%-iga lägen.

Vid en hörna uppstår lite kaos i GUSK:s straffområde och bollen hamnar vid Emma Widströms vänsterfot som placerar in bollen till 1-1 i minut 38:a. Glädjen är dock inte långvarig då GUSK hittar en lucka över en högt stående Matilda Gejhammar i Håbomålet samtidigt som backlinjen faller av för djupt och ger målskytten-Ebba Grähs alldeles för mycket tid och ytor.

– Om än lite felplacerad vid det målet har Matilda gjort flera svettiga och högkvalitativa räddningar innan det som hållit oss kvar i matchen och även senare under matchens gång skulle det visa sig. Vi ska vara glada åt att det bara står 2-1 i halvtid. Efter ett lite vassare snack än vanligt i halvtid ser engagemanget något bättre ut i andra.

Dock spelar GUSK en fartfylld fotboll med precisa passningar vilket HFF får svårt att försvara sig emot då dem hela tiden ligger lite fel och kommer lite efter.

– Vi hotar dock lite oftare i andra och i matchminut 59 kommer äntligen Therese Akmar loss från sin försvarare efter många försök och kan enkelt rulla in 2-2 förbi en utrusande målvakt.

Även om HFF har några chanser till att hitta målet, så har GUSK betydligt fler chanser att vinna matchen som slutar med delad pott.

– Den här matchen får nog sorteras in som vår svagaste insats i år. Även om vi om och om igen tryckt på att vi ska blunda för vår mittenposition i tabellen och spela för seger, så hamnar matchen i mellanmjölkens land, dvs vi är mitt i och har inget att spela för. Ingen som tycker om den sitsen och otroligt svårt att göra något. GUSK hade vid vinst gått om oss i tabellen och jag tror det var deras motivationsfaktor, menar HFF-tränaren som summerar säsongen:

– Vi summerar den korta Div3-säsongen som ett stort steg framåt där vi tidigt kände att vi aldrig behövde oroa oss och titta nedåt i tabellen trots tre inledande förluster mot förmodade topplag. Spelet fanns där och vi var aldrig utspelade i någon match såsom det varit mot vissa topplag tidigare år. Vi tar även poäng i matcher vi inte spelar speciellt bra och det är också ett tecken på en styrka som inte funnits tidigare. Med lite rolig sifferexercis räknar vi in dubbelt så mycket poäng i år som de två tidigare åren i samma serie.

– Trots en oturligt lång skadelista, sjukdomar mm har vi presterat hela säsongen med olika lagkonstellationer. Ett flertal spelare har fått tagit ett större ansvar något år för tidigt och gjort det otroligt bra. Vi har haft 20 unika spelare i spel i Div3. Små marginaler i en enkelserie och något enstaka mål blir verkligen avgörande för en hel säsong, någon studs hit eller dit och vi kunde lika gärna slutat topp 3 denna säsong, så tight och så nära var det.

 

GUSK 2 – Håbo FF 2-2 (2-1)

Målen, 1-0 (22) Molly Breitholtz, 1-1 (37) Emma Widström, 2-1 (41) Ebba Grähs, 2-2 (59) Therese Akmar.

Varningar: 0-1

Lämna ett svar