Håbo FF tog en gruvlig revansch.

Pigge Elsa Svärdh var lyckosam mot SAIF. Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF hade lärt sig läxan sedan försäsongsförlusten och tog en gruvlig revansch hemma mot Sunnersta AIF.

Senast lagen drabbade samman var på försäsongen och då stod SAIF som segrare med 6-4. HFF svarade då för en minst sagt medioker match defensivt samtidigt som man var ineffektiva offensivt. Så blev det inte denna gång!

Foto: Kent Lundqvist

Under den inledande kvarten av matchen som spelades på Futurum i Bålsta var det ett ställningskrig om vilket lag som skulle bli bollförande. Det blev till slut HFF som vann den striden med Alva Lundgren på mittfältet som stor vinnare av det slaget.

Foto: Kent Lundqvist

HFF vaskar fram två heta chanser med dryga kvarten spelad och båda har Isabell Frykman med samma utgång – avsluten går utanför, men Frykman skulle ta revansch omgående. En ny bra boll i djupet och denna gång så rundar hon gästernas målvakt – Tindra Gustafsson och gör 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Efter målet så är det HFF som har mest boll och de försök SAIF kommer med stannar allt som oftast upp mot den ramstarka hemma defensiven med en briljant spelande Isabelle Andersson i spetsen.

Foto: Kent Lundqvist

Med knappa halvtimmen spelad så byter HFF in Wilma Fjäll och det blir mycket lyckat. Minuten senare så tar sig Fjäll igenom och är iskall i läget då även hon rundar Gustafsson och trycker in 2-0 vilket stod sig in i halvtidsvilan.

Foto: Kent Lundqvist

Andra halvlek är inte gammal när en löpvillig Elsa Svärdh får en boll att jobba med i djupet och då brukar det sluta på ett sätt och så även denna gång. Pang och 3-0 för HFF.

Foto: Kent Lundqvist

Nu är det påtagligt frustrerat i SAIF som inte alls får spelet att flyta. Den så duktige mittfältaren Klara Larsson fastnar gång efter annan på hemmalagets Lundgren och spelet kan vända.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle dock fungera ganska bra vid ett par tillfällen och de är mycket nära reducering, men avsluten går över och räddas förtjänstfullt av hemma-keepern Linnea Danell.

Foto: Kent Lundqvist

I stället kan HFF punktera matchen. Med ett välriktat distansskott av Thea Leander gör hemmalaget 4-0 på SAIF när matchen är spelad 48 minuter.

Foto: Kent Lundqvist

HFF var dock inte nöjda. Den sista delen av matchen så kom HFF i våg efter våg av anfall och när slutsignalen ljuder så har Frykman gjort 5-0, Svärdh 6-0 och Leander fastställer slutresultatet till 7-0.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör absolut en bra match och tar verkligen kampen där ute idag. Tjejerna svarar upp på det vi snackat om inför matchen där det defensiva spelet höjt sig avsevärt sedan vi spelade mot dem på försäsongen. Offensivt är vi där vi skall vara och tar bra betalt på våra chanser. En rättvis seger som grundlades defensivt, säger en nöjd HFF-tränare Fredrik Wilhelmsson.

Håbo FF – Sunnersta AIF 7-0 (2-0)

Målskyttar HFF: Thea Leander 2, Elsa Svärdh 2, Isabell Frykman 2, Wilma Fjäll.

Spelarbetyg HFF:


Alva Lundgren


Isabelle Andersson


Thea Leander/Elsa Svärdh

Lämna ett svar