Håbo FF vann rättvist.

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF F15 var det bättre laget och vann rättvist borta mot Danmarks IF.

Håbo startar bortamatchen mot DIF bra och har mycket boll, men är lite stressade och slarviga, kanske var det lite ovant att spela på naturgräs? Håbo har spelet hela halvleken och skapar en hel del bra lägen.

– Vi tar över och äger första. Danmark slår mycket långt och är fysiska, berättar HFF-tränaren Fredrik Wilhelmsson.

I en 11:e minuten skulle det också ge utdelning när Isabel Frykman tar sig igenom och gör 0-1. Det var en ledning som stod sig till den 24:e minuten. Danmark kvitterar till 1-1 efter lite flipper i Håbos straffområde.

HFF fortsätter sedan att dominera spelet resterande av halvleken och har också en boll i stolpen och två frilägen som man missar, men Frykman var inte färdig och ser till att HFF kan gå till halvtidsvila i ledning med 2-1.

Andra halvlek är mycket mer fysisk, tuffa närkamper och en hel del boll som byter ägare. Danmark är det mest fysiska laget. Trots det är Håbo det bättre och vassare laget. I den 51:a minuten tilldöms HFF en straff som Cornelia Hedgårds förvaltar till 1-3.

Det stannade inte där för innan matchen var över skulle Thea Leander dribbla förbi lite försvarare och rulla in slutresultatet 1-4.

– Det var mycket fysik och kamp i andra, men vi är det bättre laget sett över 90 minuter och vinner rättvist, avslutar HFF-tränaren.

Danmarks IF – Håbo FF 1-4 (1-2)

Målskyttar HFF: Isabell Frykman 2, Cornelia Hedgårds, Thea Leander.

Lämna ett svar