Haris fullträffar gav Fanna tre poäng mot Vallentuna.

Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK rycker i toppen av norra Svealandstrean efter en till slut klar hemmaseger mot Vallentuna BK. Efter sju omgångar är man nu fyra poäng före tabelltvåan Värtans IK.

-Skön vinst och på det hela taget stabilt spel. Kändes lite ovisst innan efter en dålig träningsvecka men det ordnade sig, säger lagkaptenen Bruno Dal Monte.

Första kvarten på Fanna IP:s konstgräs blev intetsägande med Fanna som det bollförande laget men utan målchanser. Det dröjde till 25:e minuten innan hemmalaget kom till rejält avslut men då var det desto farligare. Haris Bajramovic fick ett jätteläge efter en frispark men avslutet gick rätt på målvakten.

Foto: Kent Lundqvist

Ett par minuter senare skulle han dock revanschera sig. Efter att ha genomskådat ett tillbakaspel från gästerna nära eget mål blev anfallaren fri med målvakten, rundade den samme och satte säkert 1-0 i tom bur.

Foto: Kent Lundqvist

Nu lossnade det spelmässigt för Fanna som kopplade greppet ordentligt. I minut 37 kom 2-0 och det var mycket vackert. Fanna tog sig fram på högersidan med direktpass och smarta löpningar, ner mot kortlinjen och inspel till Bajramovic som på volley dunkade upp bollen i nättaket.

Foto: Kent Lundqvist

Det fanns sedan bud på mer före halvtid. Marcelo Oliveira hade en frispark i målställningen och Bruno Dal Monte ett avslut strax över.

Foto: Kent Lundqvist

-Efter en lite trög start kom vi igång. Tycker det är vår match från start och bortsett en svacka i början av andra halvlek har vi kontroll på händelserna, säger Fannas lagkapten.

I upptakten av andra halvlek förändrades matchbilden rejält för en stund. Vallentuna kom ut och satte press på hemmalaget som tycktes tagna på sängen.

Foto: Kent Lundqvist

I 49:e minuten kom också reduceringen och nu var det allmänt svajigt i hemmalaget. Sakta men säkert började man dock få ordning på spelat och Vallentunas offensiv mattades av.

Foto: Kent Lundqvist

Marcelo Oliveira och Haris Bajramovic hade varsitt hyfsat läge på utökad ledning innan Fanna gjorde ett byte med timmen spelad.

In kom Michael Honorato som genast började utmana på vänsterkanten. I 66:e minuten låg han bakom avgörandet på Fanna IP. Inhopparen drev fram på kanten och serverade Haris Bajramovic mer eller mindre öppet mål fram till 3-1.

Foto: Kent Lundqvist

-Kul med ”Mikey”s inhopp. En positiv spelare med energi och fart, berömmer Dal Monte.

Bortsett ett läge i 81:a minuten och ett på tilläggstid kunde inte Vallentuna på allvar hota Fanna under resten av matchen. Man bärgade sin sjätte fullpoängare och imponerar.

Foto: Kent Lundqvist

-Det är roligt just nu och jag har ju tidigare sagt att vi ska vara topp tre när serien är färdigspelad. Men det är sex matcher kvar före uppehållet och vi tar en i taget, avslutar Bruno Dal Monte.

Fanna BK-Vallentuna BK 3-1 (2-0)

Mål, 1-0 (27) Haris Bajramovic, 2-0 (37) Haris Bajramovic, 2-1 (49) Alexis Higuera Miranda, 3-1 (66) Haris Bajramovic.

Varningar: 1-1
Publik: 133

Lämna ett svar