HBK avslutade med en skön hemma seger.

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Härnevi BK fick ett bra avslut på säsongen med en efterlängtad vinst över Tierps IF.

– Riktigt skönt att få avsluta säsongen med att vinna över Tierp som vi haft så svårt för i tidigare möten, medger HBKs Caroline Mattsson.

Det blev som väntat en tight match på Härnevi IP när tabellfyra jagade en andra plats i serien och samma gällde för gästande TIF som var på samma poäng inför mötet.

Foto: Kent Lundqvist

Under den första halvleken blev det ställningskrig där inget av lagen bjöd på några ytor för att skapa flertalet chanser att ta ledningen. Det var dock gästerna som hade bollinnehavet och ett litet grepp om händelserna.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget skapade en het chans i den första halvleken och då är det Jennifer Björklund som med ett snyggt instick hittar nyförvärvet från GUSK – Matilda Grönlund Falk, men avslutet slickar utsidan av gästernas målvakt Greta Söderbergs högra stolpe.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående har gästerna sin hetaste chans i halvleken då Stella Brink fångar upp en retur fristående framför mål, men avslutet täcks ut till en resultatlös vänsterhörna.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra halvleken är det HBK som tar över taktpinnen efter att ha möblerat om lite i laget. Det öppnar sig dock för kontringar och på just en sådan är det nära att TIF tar ledningen. Inbytte Bianca Vestergren svarar för en blixtrande prestation på vänsterkanten, men hennes avslut går utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Med 10 minuter spelat av den andra halvleken tilldöms HBK en frispark av domare Bo Olofsson Bende som var bäst på plan. Frisparken skjuter Björklund hårt och lågt i Söderbergs vänstra stolpe och ut till en fristående Kristina Fält som med öppet mål kan rulla in 1-0 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Nu blev det om möjligt hetare i matchen där båda lagen jagade ytor, men defensiven i respektive lag är näst intill prickfria denna eftermiddag och bjuder inte på något att jobba med.

Foto: Kent Lundqvist

Det som skapas görs av hemmalaget som har ett par chanser att avgöra matchen, men 1-0 står sig i en helt jämn tillställning på Härnevi IP vilket gör att HBK stannar på en delad tredjeplats i serien.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var en tuff och tight match med två lag som jobbade på bra. Vi förändrar lite här till den andra halvleken och det gav bra utdelning och jag tycker vi i långa stunder har bra koll på matchen. Skönt att vi kan göra det avgörande målet i en jämn match där alla verkligen är med och bidrar till segern, säger Mattsson som summerar en bra säsong:

Foto: Kent Lundqvist

– Det har varit vår bästa säsong där vi verkligen gjort det bra oh höjt oss en nivå i allt. Positivt att laget växer och att vi får nya spelare istället som förr så vi tappat spelare. Vad vi vet så ser det bra ut inför nästa säsongen då det är ytterligare spelare som vill komma till oss, så vi längtar redan.

Härnevi BK – Tierps IF 2 1-0 (0-0)

Målen: 1-0 (55) Kristina Fält.

Varningar: 0-0
Publik: 66

Spelarbetyg HBK:


Matilda Grönlund Falk


Louise Söderling


Kelly Franks

Lämna ett svar