HBK övertygar.

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Härnevi BK fortsätter att övertyga i Damfemman med en komfortabel bortaseger mot Storvreta IK.

HBK inledde dock bortamatchen något trevande, hade svårt att hitta sina positioner och varandra.

– Vi klev inte dit och det var allmänt rörigt första 10 minuterna. Sen får vi ett mål bortdömt för offside och efter det reste vi oss, berättar HBKs Caroline Mattsson.

Det tände tjejerna som började spela fin fotboll.

– Vi hittade tillbaka till det fina spelet vi haft i de senaste matcherna. Vi går till halvtidsvila med en trygg 4-0 ledning. Spelet tog vi med oss in i andra och där var aldrig nått snack.

HBK fortsätter att dominera och spela bra fotboll som renderar i fyra snygga mål till i matchen som slutar med en 8-0 seger.

– Smilla Sivander ska verkligen ha ett extra plus för denna match. Hon kliver in från sekund ett och visar att det är hennes match idag. Efter ett mycket fint samspel med Linnéa Ögren gör hon 5 mål. Varav 4 av dessa är på välplacerade inlägg från Ögren. Båda tjejerna förtjänar eloge idag! Vi vill även lyfta Elin Pettersson som på mitten bidrog till att större delen av matchen var mot Storvretas mål. Nu har vi två hemmamatcher kvar och spelar vi som vi gjort senaste matcherna har vi fler poäng att hämta, avslutar Mattsson.

Storvreta IK – Härnevi BK 0-8 (0-4)

Målen, 1-0 (18) Smilla Sivander, 2-0 (24) Smilla Sivander, 3-0 (40) Linnéa Ögren, 4-0 (43) Smilla Sivander, 5-0 (71) Jennifer Björklund, 6-0 (73) Smilla Sivander, 7-0 (74) Smilla Sivander, 8-0 (88) Linnéa Ögren.

Varningar: 0-0
Publik: 30

Lämna ett svar