HBK starkast i derbyt!

Foto: Kent Lundqvist

Första kvarten avgjorde – Härnevi BK vann derbyt hemma mot IK Nordia i Herrsexan.

HBK fick en drömstart på derbyt mot Nordia hemma på Härnevi IP då man tilldöms en straff redan i den 5:e matchminuten. Adrian Hjälte överlistar Rasmus Falk i Nordiamålet vilket betyder 1-0 för HBK.

Ganska omgående så vaskar Nordia fram en bra kvitteringschans, men Wilhelm Nyströms avslut räddas av hemmakeepern räddar till en resultatlös hörna. I stället är det HBK som gör 2-0 genom William Östman som petar in en retur med knappa kvarten spelad. Det var ett resultat som stod sig in i halvtidsvilan.

Det är mycket HBK i den andra halvleken och Nordia får spela på omställningar vilket ger resultat med 72 minuter spelat då det nu är gästernas tur att tilldömas en straff. Den förvaltar Erik Jansson till 1-2.

Nordia jagar sedan en kvittering, men istället stänger Jonathan Piispanen matchen med att göra 3-1 i den 81:a matchminuten. Det skulle dock falla ett mål till i derbyt och då är det hemmalagets Tobias Andersson som fastställer slutresultatet till 4-1.

– Vi fortsätter att bygga på det vi gjorde bra senast och det ger resultat. Nordia har egentligen inga tendenser till något eget spel med bollen bortsett från en fem-minuters period efter vårt 1-0 mål. Vi är riktigt ineffektiva, 4-1 är faktiskt rejält i underkant. Så får jag ta med något som förbättringsområde är det beslutsfattande i sista tredjedel. Skönt med vinst inför uppehållet, säger HBK spelaren – Wille Westergren.

– Det som avgör är att vi har 17 återbud inför matchen och att vi får spela med folk som är skadade, med målvakter på positioner ute och att vi har haft en tuff och rörig vårsäsong där självförtroendet är stukat på många vilket gör att vi inte klarar av att fortsätta våga spela vårt spel när de går emot. Vi får ta nya tag och försöka få  till en bättre höst, berättar Nordia-tränaren Jimmy Ahlborg.

Härnevi BK – IK Nordia 4-1 (2-0)

Målen, 1-0 (5) Adrian Hjälte, 2-0 (14) William Östman, 2-1 Erik Jansson, 3-1 (81) Jonathan Piispanen, 4-1 (90) Tobias Andersson.

Varningar: 0-3

Lämna ett svar