HBK svarade för en mäktig vändning.

Foto: Kent Lundqvist

Fällde serieledarna – Damerna i Härnevi BK svarade för en mäktig vändning hemma mot obesegrade Österlövsta FF i Damfemman.

HBK var tvungna att hemmabesegra gästande serieledarna ÖFF som efter 11 spelade matcher var obesegrade om man ville vara med i toppracet av serien. Det skulle också bli en tuff första halva av matchen för hemmalaget.

– Vi var beredda på att detta skulle bli en tuff match. Men tycker att vi spelar hyffsat bra i första, det är ganska jämt. Vi faller på några misstag som de utnyttjar och går därav till halvtidsvila i underläge med 0-2, berättar Caroline Mattsson.

En kvart in i andra halvlek åker en av Österlövstas spelare på en otäck huvudskada och matchen avbryts i drygt 20 minuter i väntan på ambulansen. När spelet väl kom igång igen blev det en målexplosion och HBK kunde vända och vinna med 4-3.

– Efter avbrottet är alla ganska skärrade, men sedan händer något och både vi och Österlövsta börjar pressa framåt, vilket resulterar i 5 mål sista 25 minuterna. Vi är mycket nöjda med vår insats och hoppas att ÖFF-spelaren mår bättre snart, avslutar Mattsson.

Härnevi BK – Österlövsta FF 4-3 (0-2)

Målen, 0-1 (29) Alva Kjetselberg, 0-2 (42) Caroline Svensson, 1-2 (63) Linnéa Ögren. 2-2 (71) Smilla Sivander, 3-2 (74) Jennifer Björklund, 3-3 (75) Maja Söderström, 4-3 (78) Smilla Sivander.

Varningar: 0-0
Publik: 60

Lämna ett svar