HBK vann igen!

Foto: Kent Lundqvist

Damfemman: Härnevi BK tog sin andra raka seger genom att hemmabesegra Morgongåva SK.

– Efter förra helgens vinst har vi haft en bra vecka, givande träningar och bra stämning i laget. Liksom inför förra matchen går vi in med en mer avslappnad inställning till denna match, berättar HBK-tränaren Caroline Mattsson.

Det startar bra för HBK som kan göra 1-0 redan i den 11:e matchminuten hemma mot MSK genom Emma Eklund. Det står sedan och väger, men när Jennifer Björklund ger hemmalaget ledning med 2-0 så är greppet kopplat.

Det greppet skakas om en smula tidigt i den andra halvleken när gästernas Åsa Norén reducerar till 1-2 redan efter 7 minuter. Det skakade HBK dock av sig och när Eklund gör 3-1 med dryga timmen spelad så var det segervittring och när Eklund fullbordar sitt hattrick i matchen i den 72:a var matchen över.

– Matchen är inledningsvis väldigt jämn och står och väger lite. Men när vi gör 1-0 målet får vi upp självförtroendet och börjar producera mer framåt och målen ramlar in. Vi har haft många matcher med stolpe ut i år så det är skönt att vi fick göra lite mål, avslutar Mattsson.

Härnevi BK – Morgongåva SK 4-1 (2-0)

Målen, 1-0 (11) Emma Eklund, 2-0 (28) Jennifer Björklund, 2-1 (52) Åsa Norén, 3-1 (62) Emma Eklund, 4-1 (72) Emma Eklund.

Publik: 50

Lämna ett svar