HC Liljan föll stort i andra omgången!

Foto: Kent Lundqvist

HC Liljan hade inte mycket att säga till om borta mot Kista HC i den andra omgången av kvalserien till div.3.

Det blev en tung afton när ett starkt reducerat HC Liljan spelade borta i den andra omgången av kvalserien mot KHC. Ett reducerat lag kom till korta i det mesta och redan efter den första perioden var matchen mer eller mindre avgjord.

Hemmalaget trampade gasen i botten och Jonas Dahlén firade stora triumfer under den första halvan av den första perioden. Tre mål kom från hans klubba och det var 3-0 med 8,31 spelat. Det skulle tyvärr komma mer. Innan perioden var slut så var också matchen över då KHC gör två mål till och när Liljan med tunga huvuden tar periodvila är det i underläge med hela 0-5.

Det skulle komma mer i mellanakten. Redan 22 sekunder in i perioden så gör hemmalagets Anton Åslund 6-0. Sedan får Liljan inte mindre än spela fem mot fyra och fem mot tre i nästan raka åtta minuter utan att lyckas få hål på hemmalagets burväktare – Simon Helmersson. När lagen går till periodvila inför den tredje och sista perioden är det ledning med hela 9-0 för hemmalaget.

Den tredje perioden handlar om en transportsträcka mot slutsignalen och ett slut på lidandet för Liljan som säkerligen sliter och gör vad dem kan i den här matchen, men får vända hem till Enköping med 0-11.

Om Liljan skall hålla liv i chansen om en plats i div.3 så är en seger imorgon lördag borta mot obesegrade Hallsta ett måste.

– Vi åker med 12 utespelare och jag vet inte men hela första perioden står vi på hälarna och blir totalt överkörda. Vi gör inte jobbet på isen och hänger med huvudena, det går inte då kista är ett bra lag. Vi måste vara på tårna och ge 110% i varje byte. Vi lägger denna match bakom oss och fokuserar på lördag då vi har Hallsta borta, säger Liljan-tränaren Alexander Sjögren.

Kista HC – HC Liljan 11-0 (5-0,4-0,2-0)

Skott: 51-21 (14-7,17-8,20-6)

PIM: 14 (6:8:0) –  (4:0:2)
Publik: 45

Resultat & tabell >>>


Lämna ett svar