HC Liljan kopplade greppet.

Foto: Kent Lundqvist

HC Liljan fick en bra start på playoff spelet efter att ha vunnit den första matchen på övertid hemma mot Vällingby AIK i en matchserie om bäst av tre matcher.

– Skönt att vi kan vinna den här första så viktiga matchen i den här slutspelsserien, säger Liljan-tränaren Alexander Sjögren.

Det skulle komma att bli en jämn match, men med hemmalaget i förarsätet hela matchen. Det skulle dock bli en ganska trevande och avvaktande inledning och den första heta chansen kommer inte fören det är spelat 11:50 och då är det gästerna som på en kontring har ett friläge som hemmalagets burväktare – Pelle Olofsson räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Nu blev det bättre fart på spelet och framför allt hemmalaget som kan ta ledningen med 1-0 med 15,01 spelat av matchen. Efter en puckvinst i mittzon bryter Rasmus Karlsson in på mål och sprätter upp pucken i mål.

Foto: Kent Lundqvist

Det var en ledning som sett till skapade chanser och spelövertag borde ha varit större, men istället så kan gästerna kvittera till 1-1 genom Fredrik Engerth efter slarv i egen zon av Liljan.

Foto: Kent Lundqvist

Mellanakten går klart till hemmalaget som trycker på och trycker på. Trots 18 skott på mål så var det ändå för mycket spel och en passning för mycket.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle dock falla ett mål i perioden. Med 7,33 spelat av perioden kommer Jesper Johansson direkt från utvisningsbåset och snor åt sig pucken, trampar på mål och kan med ett kliniskt avslut ge hemmalaget ledningen med 2-1.

Foto: Kent Lundqvist

Det var en ledning som Liljan fick med sig in i den tredje perioden. Det blir en skakig inledning för hemmalaget som med 5,25 drar på sig en av många onödiga utvisningar. Tre sekunder senare har Vällingby kvitterat till 2-2 genom Viktor Croneld.

Foto: Kent Lundqvist

Liljan fortsätter att ta utvisningar och med 10,27 spelat så kom nästa. Man kan ju tycka att Liljan skulle vara något av experter på den här spelformen och det visade man nu också. I spel fyra mot fem så löser hemmalaget det så bra att Johansson kan med bra fart ta sig in i offensiv zon, slå sin bevakare och vispa in 3-2.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående så skapar Liljan ett friläge att göra 4-2, men avslutet går utanför och spelet vänder där istället Viktor Croneld får ett friläge och han är kall i läget och kvitterar till 3-3.

Foto: Kent Lundqvist

Vällingby får innan den tredje perioden dubbla chanser att avgöra i spel fem mot fyra, men Liljan visar att det är ett spel man behärskar och matchen går till övertidsspel.

Foto: Kent Lundqvist

Det är Liljan som tar ett bra grepp om händelserna i spel tre mot tre och skapar 2-3 jättechanser att avgöra innan Jesper Jensen snyggt friställer Andreas Näslund framför mål och han pillar in avgörande 4-3 med 3,25 spelat av den fjärde och sista perioden.

Foto: Kent Lundqvist

– Alla står verkligen upp och gör jobbet i den här matchen. Det är kanske den bästa matchen för i år sett till hur vi uppträder som ett lag. Nu har vi givit oss en bra chans att vinna den här slutspelsserien och ta oss vidare, men en ny tuff match väntar nu i returen borta på torsdag, summerar Sjögren.

HC Liljan – Vällingby AIK 4-3 (1-1,1-0,1-2,1-0)

Skott: 47-31 (12-8,18-10,11-12,6-1)

Mål,
Period 1: 1-0 (15:01 Rasmus Karlsson, 1-1 (17:38) Fredrik Engerth.
Period 2: 2-1 (27:33) Jesper Johansson.
Period 3: 2-2 (45:28) Viktor Croneld, 3-2 (52:21) Jesper Johansson, 3-3 (52:50) Viktor Croneld.
Period 4: 4-3 (63:25) Andreas Näslund.

PIM: 14 (2:6:6) – 16 (4:4:8)
Publik:

PO1 match 2:3: 20:30 den 7/3 Vällingby AIK vs HC Liljan i Grimsta Ishall.

Övriga matcher PO1:
Stortorparna IF vs Skarpnäcks AIK 1-0 (5-1)
Tullinge TP HC vs Hallsta IK 1-0 (7-3)
Duvbo IK vs Sundbybergs IK 0-1 (5-8)


Lämna ett svar