HC Liljan straffade i sekunddrama!

Foto: Kent Lundqvist

HC Liljan stod upp bra i 60 minuter men föll i ett sekunddrama hemma mot Drevviken HK i den första omgången av kvalserien till div.3.

Matchen startar trevande men med 2,07 spelat får hemmalaget chansen att ta ledningen i spel fem mot fyra. Det skapas dock inte mycket mer än ett par skott mot mål, men inget som är direkt farligt.

Foto: Kent Lundqvist

Den första heta chansen står i stället gästernas Niklas Ekdahl för då han styr farligt men hemmalagets målvakt Daniel Brannebo är med och räddar och kort därefter är det farligt igen med en ny styrning av Ekdahl, men med samma utgång. Mycket Drevviken nu som trycker på mot hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna får också chansen att spela fem mot fyra med dryga halva den första perioden spelats. Liljan klarar dock ut det hela men det var nära då Erik Lundqvist 11,45 bryter in och har ett avslut i stolpen.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget får ganska omgående en chans själva att spela fem mot fyra och då har Felix Wallin en jättechans framför mål men skjuter över och Robin Jernberg ett bra avslut via gästernas burväktare – Christopher Jansson i stolpen.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle inte dröja länge så får hemmalaget sin tredje chans att ta ledningen i spel fem mot fyra, men 0-0 står sig även denna gång och in i periodvilan.

Foto: Kent Lundqvist

Liljan slarvar i offensiv zon i första bytet och då ställer gästerna om i en farlig kontring som resulterar. Lundqvist hittar Gustav Steen som gör 0-1 redan efter 35 sekunder spelat av mellanakten. Det skulle komma mer. Med 2,40 spelat så är det samma duo som håller sig framme där Lundqvist gör 0-2.

Foto: Kent Lundqvist

Med 6,22 spelat så drar Liljan på sig en utvisning och ganska omgående så har Gustav Larsson en jättechans att utöka gästernas ledning, men Brannebo gör en bra räddning. Efter det så har gästernas Ekdahl öppet mål, men Brannebo lyckas få upp handsken och rädda igen.

Foto: Kent Lundqvist

När sedan Liljan blir fulltaliga har Jesper Jensen en bra chans i slottet att reducera med dryga 9 minuter spelat av perioden, men avslutet räddas av Jansson.

Foto: Kent Lundqvist

Dryga minuten senare så får Liljan sin fjärde chans att spela fem mot fyra i matchen och ett bra läge att ta sig in i matchen igen. Det hela slutar med att man själva drar på sig dubbla utvisningar och det blir istället spel tre mot fem, men hemmalaget klarar ut det hela.

Foto: Kent Lundqvist

Liljan har inte mycket eget spel i offensiv zon i perioden, men med 17:55 lyckas hemmalaget ändå etablera ett tryck som resulterar då Micha De Pourbaix styr in 1-2 vilket också står sig in i periodvilan.

Foto: Kent Lundqvist

Efter en trevande inledning av den tredje perioden så har Liljan en dubbelchans att kvittera med 3,30 spelat och den bästa har Felix Wallin, men Jansson räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Liljan har sedan en ny bra chans att kvittera med knappa fem minuter spelat då Jesper Jensen hittar en fristående De Pourbaix i slottet, men avslutet går via Jansson och utanför. Liljan radar sedan upp bra lägen utan att lyckas få pucken i mål.

Foto: Kent Lundqvist

Istället så drar hemmalaget på sig en utvisning med 7,34 spelat. Då frispelas Robin Jernberg, men linjedomaren blåser helt galet en offside! Liljan klara ut det hela och får själva chansen att spela fem mot fyra med knappa halva den tredje perioden spelad.

Foto: Kent Lundqvist

Liljan trycker på men åker på en kontring där Larsson gör allt rätt utan att få pucken på mål. Gästerna blir sedan fulltaliga, men i svansen på den utvisningen kommer så den efterlängtade kvitteringen då Teddy Ryttinge tar skott och Robin Jernberg styr in 2-2.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle skapas en jättechans för gästerna med 16,10 spelat då Larsson kommer fri med Brannebo som gör en högoktanig räddning. Spelet vänder och De Pourbaix hittar en fristående Robin Jernberg, men även Jansson svarar för en klassräddning.

Foto: Kent Lundqvist

Chanser skapas för ett avgörande och den stora chansen kommer med 1,49 kvar av perioden då gästerna tilldöms en straff som Lundqvist tar och han hittar ett hål mellan benen på Brannebo och det är 2-3.

Foto: Kent Lundqvist

Liljan jaga sedan en kvittering och chanser skapas, men trots spel sex mot fyra sista 24 sekunderna så står sig resultatet.

Foto: Kent Lundqvist

– Surt så klart när vi gör en så bra match sett över 60 minuter. Det är små marginaler och det avgörs på en tveksamt dömd straff där jag tekniskt sett tycker dem får både läget och returen innan han dömer straff och det är inte okey. Som matchen utvecklade sig så kan jag tycka att vi tog över och förde den i långa stunder, men är inte effektiva nog för att vinna, konstaterar Liljan-tränaren Alexander Sjögren.

HC Liljan – Drevviken HK 2-3 (0-0,1-2,1-1)

Skott: 31-29 (11-12,6-12,14-7)

Mål,
Period 1: X
Period 2: 0-1 (20:35) Gustav Steen, 0-2 (22:40) Gustav Steen, 1-2 (37:55) Micha De Pourbaix.
Period 3: 2-2 (52:37) Robin Jernberg, 2-3 (58:11) Erik Lundqvist.

PIM: 12 (2:8:2) – 14 (6:4:4)
Publik:

Spelarbetyg HCL:


Daniel Brannebo


Jesper Johansson


Teddy Ryttinge/Jesper Jensen

Resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar