HFF föll borta mot Heby!

HFF föll borta mot HAIF. Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF som spelar i div.4 kommande säsong träningsspelade borta mot div.3 laget Heby AIF och trots förlust så stod laget upp bra i 90 minuter med ett oprövat lag.

Efter två inställda matcher blev div.3 laget Heby AIF premiärmotståndare för HFF på bortaplan. I truppen fanns ett gäng A-lagsdebutanter och några mer erfarna som saknades.

– I första halvlek inleder vi bra och jag tror att så länge energi och ork fanns att störa Hebys speluppbyggnad med press och direkt återerövring så hade vi kontroll. Men runt 20-25 minuter i matchen börjar vi tillåta Heby att ta över matchen och då rinner dom igenom på en långboll och gör 1-0. Strax därefter 2-0 på straff. Kunde blivit jobbigt om vi släppte in fler mål. Men fram till halvtid lyckas vi stänga igen, berättar HFF-tränaren Alan Hiussemoglu.

I paus verkar HFF bestämt sig att det finns mer att ge och flyttar fram positionerna lite. Heby gör några byten i halvtid men har fortfarande kvar sin skickliga duo på topp som låg bakom det mesta i första halvlek.

– I halvtid pratar vi om att störa Heby högre upp och bli noggrannare med press spelet. Det ger resultat tillsammans med att Heby plockar av några duktiga spelare.

Matchbilden börjar förändras något initialt av den andra halvleken, men istället för reducering så är det Heby som utökar sin ledning till 3-0 på en snabbt slagen hörna

HFF skulle dock jobba sig in i matchen igen och lagkapten Anton Sjögren reducerar till 1-3 på straff och 3-1 och truppens yngste spelare, Axel Lundgren, får iväg ett hårt och lågt skott som letar sig in till vänster om målvakten till 2-3. När sedan HFF ligger på för en kvittering kommer istället en kontring som renderar i matchens 3:e straff och 4-2 till hemmalaget.

HFF skulle ställa en sista fråga då nyförvärvet Nasir Rezaei som gör sitt första mål i Håbo FF-tröjan när han reducerar till 3-4. Trots en stark slutforcering av HFF så lyckas Heby hålla undan och vinna.

– Ett ok resultat och i andra halvlek hade vi bud på mer, men orkar inte hela fram, trots ett stort övertag i slutet, avslutar HFF-tränaren.

Heby AIF – Håbo FF 4-3 (2-0)

Målskyttar HFF: Anton Sjögren, Axel Lundgren, Nasir Rezaei.

 

Lämna ett svar