HFF föll knappt!

HFF nådde inte hela vägen till poäng i premiären. Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF svarade för en bra premiär borta Gimo IF men föll efter ett sent avgörande.

– Som helhet så gör vi med detta oprövade lag en jättebra premiär och pressar Gimo som kommer från div.2 spel över 90 minuter, säger HFF-tränaren Janne Petersson.

HFF stod upp bra redan från start. Även om det var hemmalaget som hade mest boll så låg Bålstatjejerna rätt hela tiden och släppte inte till några riktigt heta chanser vilket gav 0-0 efter 45 spelade minuter.

– En bra halvlek där vi får det defensiva spelet att fungera bra och vi sticker upp då och då med farliga omställningar, har ett skott av Therese Akmar i stolpen, berättar Janne.

I den andra halvleken så startar hemmalaget bäst och gör också 1-0 i den 51:a minuten, men sedan kommer HFF tillbaka och är också mycket nära en kvittering i slutskedet av matchen.

– Vi gör det fortsatt bra i andra halvlek och låter oss inte nedslås av baklängesmålet. Vi får slita hårt mot deras centrallinje som var bra, men i den 82:a minuten har vi en dubbelchans att kvittera när Viktoria Kjäraas håller sig framme, en klack och ett huvud räddar hemmalaget som i slutskedet kan avgöra när vi ligger på för en kvittering, säger Janne som summerar:

– En svår premiär som tjejerna hanterar bra och vi visar att vi är på rätt väg i spelet. Vi saknade ett par mer rutinerade spelare i dag, men de juniorerna som ersatte visade att det kommer bli tuff konkurrens om platserna denna säsong. Extra beröm till vår målvakt – Matilda Gejhammar.

Gimo IF – Håbo FF 2-0 (0-0)

Lämna ett svar