HFF föll snöpligt!

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF var snubblande nära att ta poäng borta mot div.2 laget Vaksala SK i andra omgången av Upplands Cupen.

– Vi gör faktiskt en bra match, berättar Emma Widström. Möter ett div.2-lag och skapar faktiskt en hel del målchanser. Skulle faktiskt vilja påstå att vi skapar fler målchanser än Vaksala, men de har lite mer utav spelet mitt på plan och har lite mer boll. Försvarsspelet är fortsatt bra, men vi vet vad vi behöver träna mer på.

Det skulle komma att bli en jämn kamp över 90 minuter när HFF spelade borta mot VSK som fick gälla som favoriter. Det skulle också vara mållöst länge och väl. Det första målet skulle komma i den 69:e matchminuten och då är det Hanna Sylve som ger hemmalaget ledningen med 1-0.

HFF jobbade och slet för att hitta en kvittering, men med kvarten kvar att spela så är man tvungen att ta sin bonusstraff och då är det kvitterat till 1-1 genom Emelie Gartmon som överlistar hemma-keepern Fanny Berghult.

Matchen ser ut att sluta oavgjort, men i slutskedet så lyckas ändå VSK avgöra då Agnes Lejon gör 2-1. HFF chansar sedan i slutet och går hårt för en kvittering, men det hela slutar istället med att Lejon fastställer slutresultatet till 3-1.

– Det som avgjorde var att de tillslut blev lite ”tyngre” än oss. Ju längre matchen led desto mer trötta blev vi också då vi hade jobbat stenhårt hela matchen. Vi tar med oss väldigt mycket bra från matchen, försvarsspelet, att vi skapar målchanser och att många spelare får testa på nya positioner och gör det jättebra, avslutar Emma.

Vaksala SK – Håbo FF 3-1 (0-0)

Målen: 1-0 (69) Hanna Sylve, 1-1 (75) Emelie Gartmon, 2-1 (83) Agnes Lejon, 3-1 (90) Agnes Lejon.

Publik: 50

Lämna ett svar