HFF har något spännande på gång!

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Håbo FF visade under söndagen att man har något spännande på gång när man träningsspelade mot Storvreta IK hemma på Futurums konstgräs.

HFF visade med emfas att man är på väg in i en spännande säsong där laget under söndagen matchade en stor trupp och många fick chansen att visa upp sig.

Foto: Kent Lundqvist

– Det blev en bra match ur det perspektivet och även om motståndet kanske är på den nivå som vi skall ha med A-laget så fick vi chansen att matcha runt på stora delar av truppen, säger HFF-tränaren Jonny Atterlöf.

Det var också HFF som öppnade matchen starkast och ganska omgående så kommer också 1-0. Det är Thea Lenander som svarar för en mycket bra individuell prestation när hon tar sig i läge och trycker in ledningsmålet med ett kvalificerat avslut.

Foto: Kent Lundqvist

HFF tappar sedan kommandot i matchen och då sticker SIK upp och skapar en trippelchans, men hemma-keepern Matilda Gejhammar svarar för en räcka parader och räddar hemmalaget från ett baklängesmål.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi tappar i det defensiva omställningsspelet och det är ganska lojt, där måste vi höja oss, menar Atterlöf.

HFF gnuggar sig tillbaka i matchen igen och tar sakteliga över mer och mer. Det skapas också en hel del vassa målchanser där en mycket bra Wilma Fjäll på högerkanten slår sina bevakare och sätter in bollen i boxen där Therese Akmar är inblandad i det mesta, men gästernas målvakt räddar gång efter annan.

Foto: Kent Lundqvist

Det ser inte ut att bli fler mål i halvleken, men i slutskedet så kommer en ny chans för Akmar efter bra förarbete av Fjäll och då går det bara inte att missa med öppet mål vilket ger 2-0 när lagen går till halvtidsvila.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör en helt okey halvlek, men behöver ha bättre tålamod i uppbyggnadsspelet och inte leta de avgörande passningarna direkt och återtags-spelet med bättre defensiva omställningar behöver ”som sagt” bli bättre, menar HFF-tränaren.

Han skulle få som han ville för i andra halvleken var det inget snack om saken. HFF tar över fullständigt och visar nu upp ett spel som lovar gott för kommande säsong.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle också ganska omgående ge resultat då Tyra Westerlund gör 3-0 efter ett bra anfall där hon får en bra passning av Milly Atterlöf och avslutar kliniskt.

Foto: Kent Lundqvist

HFF fortsätter sedan att rulla boll med bra tålamod och man hittar allt som oftasts hål i SIK defensiven och skapar heta chanser. Med dryga timmen spelad skulle det ringa igen. Lenander slår en bra högerhörna och först på bollen kommer Westerlund med pannan och det var 4-0.

Foto: Kent Lundqvist

Samma duo skulle också omgående se till att fastställa slutresultatet. Lenander tar ett vasst avslut från distans och på returen håller sig Westerlund framme och fullbordar sitt hattrick när hon rullar in 5-0.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var mycket bättre här i andra halvlek med det mesta i spelet. Vi visar bättre tålamod och återtagandet är bättre vilket gör att vi får ett ganska stort spelövertag. Känslan var att vi var numret större i det mesta i matchen och vinner rättvist, avslutar HFF-tränaren.

Positivt var också rapporterna på skadelistan. Supertalangen Majken Carlberg som varit knäskadad en längre tid är på väg tillbaka.

– Det är inte långt kvar nu. Jag hoppas kunna vara tillbaka i fulträning med boll efter påsk och kanske i spel någon gång i maj om allt går som det skall, berättade en hoppfull Majken.

Håbo FF – Storvreta IK 5-0 (2-0)

Målskyttar HFF: Tyra Westerlund 3, Thea Lenander, Therese Akmar.

Publik: 49

Spelarbetyg HFF:


Wilma Fjäll


Thea Lenander


Tyra Westerlund

Lämna ett svar