HFF kryssade i Cupen!

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF kryssade i första matchen av Upplands Cupen i derbyt mot FC Kraftleden.

HFF kom till match med sitt U19 lag och dominerade spelet stort men bonusstraffar räddade FCK.

– Tycker vi lyckades väl med vår matchplan och hade vunnit matchen om vi varit lite mer effektiva framför mål. Nu hade Kraftleden tre handikapp-straffar och satte 2 av 3. Vår frusne målvakt Philip Wickgren tog den 3:e och hade ingen chans på dom andra två, berättar HFF-tränaren Alan Hiussemoglu.

HFF skulle ta ledningen med 1-0 genom William Korpi i den 19:e matchminuten innan FCK kunde kvittera till 1-1 på en av bonusstraffarna inslagen av Nicklas Persson Malm precis innan halvtidsvilan. HFF skulle återta ledningen i matchen tidigt i den andra halvleken då Linus Groop gör 1-2. FCK skulle dock lyckas kvittera på en ny bonusstraff där Kristoffer Törnqvist överlistar Wickgren till 2-2. Trots stort övertag så lyckas inte HFF avgöra och matchen.

– Vill säga att vi dominerar matchen totalt och släpper inte till någon målchans vad jag kan minnas. Vi hade inför matchen pratat om att etablera ett anfallsspel högre upp i planen och arbeta tålmodigt med att hitta öppningar. I försvarsspelet var nyckeln att ligga kompakt och arbeta hårt i den direkta återerövringen för att aldrig ge Kraftleden tid att spela sig ur och kontra, avslutar Alan.

För att skilja lagen vid det scenariot att lagen stannar på samma poäng i serien så skulle det avgöras på straffar. Den vann FCK.

FC Kraftleden – Håbo FF 2-2 (6-4) (1-1)

Målen: 0-1 (19) William Korpi, 1-1 str (46) Nicklas Persson Malm, 1-2 (47) Linus Groop, 2-2 (62) Kristoffer Törnqvist.

 

Lämna ett svar