HFF kryssade i Premiären.

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF tappade snöpligt en fullpoängare i premiären av herrarnas div.4 hemma mot Månkarbo IF.

– Ja, snöpligt att vi inte höll hela vägen in till slutvisslan. Jag ska se matchen igen för att göra en mer rättvis analys av den. Jag tycker dock vi borde kunnat avgöra matchen med något mål till och låtit bli att ge bort så mycket frisparkar som ger Månkarbo chansen att skapa tryck mot oss, medger HFF-tränaren Alan Hiussemoglu.

Det var HFF som var det spelande laget och under de första 20 minuterna var det stor dominans och ett under att det ”bara” var 1-0. Danilo Al-Saed stod för förarbetet och Augustin Muyenga tryckte in bollen bakom gästernas målvakt – Erik Wennman.

HFF blir en smula passiva och då kommer också kvitteringen till 1-1 med knappa kvarten spelad. HFF skulle dock återta kommandot med att göra 2-1 där Emil Alexandersson står för förarbetet och återigen är det Augustin som är sist på bollen.

– Tycker matchen i sig är ok. Vi har i stora stunder kontroll, men med Månkarbos eviga spel med bollar bakom vår backlinje blir det aldrig helt under kontroll.

Inledningen av den andra halvleken blir mållös, men det skulle ändras under de sista 20 minuterna. Gästerna lyckas kvittera till 2-2 i den 70:e minuten, svaret kommer omgående då Augustin nu står för förarbetet och Danilo skickar in 3-2 i den 71:a minuten.

Det ser nu ut som att HFF skall gå segrande ur striden, men i slutskedet av matchen så kommer en sur kvittering till 3-3.

– I sin helhet är vi lite ojämna under matchen. Så jag hoppas framöver att vi kan få jämnare prestationer matchen igenom. Vi får chans redan på torsdag borta mot Procyon, avslutar Alan.

Håbo FF – Månkarbo IF 3-3 (2-1)

Målskyttar,
HFF: Augustin Muyenga 2, Danilo Al-Saed.

Varningar: 4-1
Publik: 131

Lämna ett svar