HFF starkast i derbyt

Bild: Privat

Damfemman: Håbo FF gick segrande ur derbyt borta mot Örsundsbro IF med 2-1

Det var en välspelad och jämn match där Örsundsbro startade bäst och gjorde 1-0 redan i första minuten efter ett fint anfall på högerkanten där Karin Heldesjö tar sig igenom och slår en fint avvägd passning till, Örsunsbros för dagens bästa spelare, Kajsa Ström som enkelt kan styra bollen i mål.

Efter denna kalldusch så tar Håbo tag i taktpinnen och sätter under de kommande 15 minuterna en hög press, dock utan att skapa det riktigt heta chanserna. Örsundsbro jobbar sig sedan tillbaka i matchen och den står och väger fram till minut 29 då 15-åriga damjunioren Isabelle Frykman står för dagens soloprestation då hon tar sig förbi sina två motståndare på högerkanten och sedan och får på en fin träff på bollen som letar sig in i bortre burgaveln till 1-1 som står sig halvleken ut.

I andra halvlek så är det Håbo som har mest boll och styr spelet medan Örsundsbro ständigt hotar i sina snabba omställningar med djupledslöpningar, båda lagen har dock ett kompakt försvar vilket leder till att dom riktigt heta målchanserna inte skapas.

Först i minut 82 så snappar Håbos Alicia Sarhus upp en boll på mittfältet som hon sätter i djupled ut på vänsterkanten där Emma Eivhammar skarvar vidare en perfekt avvägd passning till en helt friställd Maja Persson som inte gör några misstag utan lugnt kan placera in bollen i mål till avgörande 1-2.

– En riktigt bra laginsats där båda lagen spelar fin fotboll, extra kul att få krydda matchen med två riktigt fina mål, avslutar HFF-tränaren Jan Petersson.

Örsundsbro IF – Håbo FF 2 1-2 (1-1)

Målen, 1-0 (11) Kajsa Ström, 1-1 (29) Isabel Frykman, 1-2 (82) Maja Persson.

Lämna ett svar