HFF tappade sexpoängsmatch!

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF rasade ihop och tappade sexpoängsmatchen hemma mot Kvista IK i Damtrean.

– Vet inte vad som hände, vi hade ju full kontroll på matchen efter 45 minuter spelat, menar HFF-tränaren Janne Petersson.

Visst var det så! Efter en trevande inledning så tog HFF över allt mer och var det spelförande laget. Men det skulle dröja fram till knappa halvtimmen spelats innan det gav utdelning. Ett vältajmat byte där Majken Carlberg kommer in och minuten senare så tar hon hand om en retur efter skott av Viktoria Kjöraas och gör 1-0.

Ganska omgående så svarar Majken för en bollstöld centralt och hittar Viktoria som avslutar bra, men bollen går insidan av stolpen och ut igen. Det är sedan mycket HFF och gästerna är nog ganska nöjda med att det ”bara” är 1-0 när lagen går till halvtidsvila. Knivsta har en farlighet i halvleken och det på en frispark som hemmakeepern – Tyra Westerlund får ta uppe i krysset.

– Vi har en bra känsla efter 45 spelade minuter och tror på att detta skall gå vägen.

Det var en känsla som försvann ganska omgående för HFF frös i andra halvlek. Det var krampaktigt och den suveräna organisation i spelet utan boll från första halvlek var som bortblåst. Det kostade omgående då Elin Ekman Tanndal tappades bort och hon kunde i ett friläge rullan in kvitteringen till 1-1 via stolpen.

Nu blev det ängsligt i hemmalaget och det blev högst påtagligt att man lider av ett stukat självförtroende. Inte blev det bättre av att gästerna turligt tar ledningen omgående. Ett inspel från högerkanten tar olyckligt på en hemmaspelare och in i mål till 1-2.

Efter det så blir det gaska böljande och dålig fotboll med stressade beslut och långbollar i tomma intet eller tafatta solo försök. Med 10 minuter kvar så har KIK två jättechanser att avgöra men både Elin Ekman Tanndal och Ida Lundin skjuter högt över i bra lägen.

HFF jobbar och sliter under den sista delen och höjer sig i det kollektiva spelet, men det blir alldeles för stressat och trubbigt i den sista delen av offensiven för att det skall bli någon riktig hetta. Istället svarar gästernas Maja Gustavsson för en briljant soloprestation och trycker upp avgörande 1-3 i taket bakom en chanslös Westerlund i HFF målet.

– Vet inte vad som händer här i andra halvlek. Vi tappar organisationen och pressen på deras bollhållare så dom kan slå sina långa bollar i lugn och ro. Vi är helt utan självförtroende just nu, vi hade behövt ta vara på våra chanser bättre i första och kanske gjort ett eller två mål till. VI får jobba vidare helt enkelt för spela kan vi det kvitterade vi ut under de första 45 minuterna, avslutar HFF-tränaren.

Håbo FF – Knivsta IK 1-3 (1-0)

Målen: 1-0 (27) Majken Carlberg, 1-1 (49) Elin Ekman Tanndal, 1-2 (52) Självmål, 1-3 (89) Maja Gustavsson.

Publik: 94

Spelarbetyg HFF:
Wilma Edberg Mäkinen
Majken Carlberg
Tyra Westerlund

Lämna ett svar