HFF vann premiären och derbyt!

Foto: HFF

Håbo FF fick en bra start på tävlingssäsongen med seger i derbyt mot Fanna BK i första omgången av Upplands Cupen.

Det blev som väntat inget skönspel inledningsvis med två lag som gjorde premiär i tävlandet för säsongen.
Matchen blev dock bättre och bättre med ett bra defensivt spelande av båda lagen och ett offensivt spel som blev alldeles för långt för att det skulle skapas något direkt farligt i organiserat spel. En ribbträff på en bra slagen frispark av hemmalagets Matilda Erdhage var det närmsta ett mål under de första 45 minuterna.

Under den första kvarten av den andra halvleken var det fortsatt tillknäppt och mållöst. Men med dryga timmen spelad tog HFF kommandot då Therese Akmar får på en riktig projektil som resulterar i 1-0 bakom en chanslös Sofia Söderberg i FBK målet.

Det lossnar en smula i spelet för båda lagen som nu vaskar fram lite nästanchanser, men inget mer. Det skulle dock komma ett avgörande med dryga fem minuter kvar att spela av matchen då nyss inbytte junioren Johanna Andersson som debuterade i A-laget kommer fri i bortre delen av straffområdet och hittar med en bra passning fram till vänsterbacken Elin Lager som tagit en bra löpning och hon gör sitt första A-lagsmål någonsin vilket betyder 2-0.

– Vi skapar lite fler farliga målchanser och att vi har lite bättre och jämnare lag. Vi har även tränat hårt på försvarsspelet vilket vi fått till på ett bra sätt, det avgör den här matchen, menar Emma Widström i HFF.

– Det var en jämn och bra match. Håbo började i ett rasande tempo och gick in 110% i duellerna. Vi gör en bra match defensivt och har lite svårt till en början med deras 5:e mittfältare som kom in mellan vårat mittfält och backlinje. Men det tyckte jag att vi stänger igen i andra halvlek. Vi skapar mycket fler målchanser än i vår första match och kan tycka att vi skulle ha gjort något eller några mål denna match. Det var mycket fysik i matchen och det small rejält där ute, men det tillhör fotbollen. Tycker att det kunde ha gott åt vilket håll som helst den här matchen, men i fotboll är det målen som räknas. Vi blir bättre och bättre så jag lovar att vi skall stå redo när det börjar på riktigt i April, säger FBK-tränaren Henrik Norell.

Håbo FF – Fanna BK 2-0 (0-0)

Målen: 1-0 (61) Therese Akmar, 2-0 (84) Elin Lager.

Varningar: 0-2
Publik: 68

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *