HFF vann trots en medioker insats.

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF F15 vann hemma mot ett hårt jobbande BKV Norrtälje trots att man inte gjorde någon av sina bättre matcher.

– Inte vår bästa match, men starkt att vinna komfortabelt ändå, konstaterar HFF-tränaren Fredrik Wilhelmsson.

HFF startade matchen med en 4-3-3 uppställning och fick bra betalt. Ganska omgående så vaskar hemmalaget fram en bra målchans där Isabelle Andersson hittar Thea Lenander som slår sin bevakare på högerkanten och hittar spelar fram Alva Wilhelmsson, men gästernas målvakt räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Det är mycket HFF inledningsvis, men BKV är ingalunda ofarliga. Med 12 minuter spelat kommer en bra omställning där ett avslut går i ribban och ned på mållinjen innan hemma-keepern Linnea Danell kan lägga vantarna på bollen. Ganska omgående så har gästerna en ny bra chans där man hittar en fristående forward mitt i boxen, men Danell räddar förtjänstfullt.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så tippar matchen över helt till HFF som nu sätter tryck på BKV. Med knappa kvarten spelad så är planens gigant – Lenander loss igen och den här gången går hon på eget avslut och då är det 1-0 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Bara tre minuter senare så är det måltjuven Isabelle Frykman som presterar och svarar för en bra bollstöld och gör 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle inte stanna där. I slutskedet av halvleken får HFF en högerhörna som Frykman slår bra och först på bollen kommer spelgeniet Tuva Nord och tåar in 3-0.

Foto: Kent Lundqvist

Den andra halvlekens inledning går klart till BKV som nu tar över spelet helt och hållet. Det skulle också resultera med 45 minuter spelat då gästerna resulterar till 1-3.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så blir det minst sagt en dålig fotbollsmatch. Det blir oadresserat spel från båda lagen och det är mest på vinst eller förlust i spelet med boll.

Foto: Kent Lundqvist

Det som händer är mest med individuella prestationer där evighetsmaskinerna Lenander och Svärdh är lyckosamma, men det resulterar inte.

Foto: Kent Lundqvist

Med kvarten kvar så tycker tydligen Nord att det får räcka. Hon tar tag i mittfältet igen och börjar servera högoktaniga passningar som skär stora sår i BKV defensiven.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle också resultera med dryga 10 minuter kvar att spela. Svärdh lycka hitta Azadah Kazim mitt i boxen och hon trycker in slutresultatet 4-1.

Foto: Kent Lundqvist

– Inte något skönspel direkt här i andra halvlek. Vi fuskar en hel del i jobbet och tar inte kampen som vi skall och då ser det ut så här. Spelet med boll lämnar också en hel del mer att önska även om vi blixtrade till då och då, avslutar HFF-tränaren.

Håbo FF- BKV Norrtälje 4-1 (3-0)

Målskyttar HFF: Thea Lenander , Isabell Frykman, Tuva Nord, Azadah Kazim.

Spelarbetyg HFF:


Thea Lenander


Tuva Nord


Elsa Svärdh/Mira Salman

Lämna ett svar