Historisk dag för Syrianska FF.

Foto: Kent Lundqvist

Fotboll: Syrianska FF fick till slut betalt för en bra säsong när dem tilldelades en historisk plats i Herrfyran.

Igår var en historisk dag för Syrianska FF. Efter att ha avslutat en riktigt bra säsong med en andra plats i serien fick man igår klart med en plats div.4! Det är första gången som Syrianska FF någonsin lyckats ta sig så högt upp i seriesystemet.

– Med tanke på att klubben startade för 7 år sedan och klivit upp 4 divisioner på den korta tiden som en liten förening, utan ungdom och juniorverksamheter omkring sig eller de stora ekonomiska förutsättningarna, så är det väldigt stort för oss, berättar den gångna säsongens tränare – Alaa Kalash

Klubben och laget har inte haft någon lätt väg under sina 7 år, menar Kalash.

– Det låter kanske som en klyscha. Men vi har alltid jobbat i uppförsbacke som förening och ofta blivit bortprioriterade. Men vi har kämpat hårt för det här och aldrig gett upp. Därmed talar resultaten sitt tydliga språk. Det är beviset på allt jobb laget lagt ned på sin fotboll.

Vad som har varit framgångsreceptet på planen råder inga som helst tveksamheter för Kalash

– Spelarna har varit den största anledningen till att vi nått så här långt.  Vi har många duktiga spelare med stor potential i laget. De har kämpat varje match och aldrig gett upp och visat bra moral. Tillsammans så har vi lyckats.

Allt har ett slut och så även för Kalash.

– Jag har tackat för mig inför fortsättningen då tiden inte räcker till med jobb, familj och fotboll. Dock finns det någon ny på gång som kommer ta över min roll tillsammans med en annan nykomling. Sedan finns jag självklart kvar inom laget och hjälper till i den mån som finns.

Lämna ett svar