Horrsell matchvinnare i Hudiksvall!

Oliver Horrsell avgör mot HHC. Foto: Kent Lundqvist

Allettan: Med sitt första mål i ESK tröjan säkrade Oliver Horrsell segern borta mot Hudiksvalls HC.

ESK svarade för en riktig moralseger borta mot HHC i den andra omgången av Allettan. Det satt dock riktigt hårt inne och burväktare Pontus Hagman fick jobba mellan stolparna.

Trots stor spel av Hagman så var det ändå underläge 0-2 med sekunder kvar att spela av mellanakten. Då klev Daniel Andersson fram och gjorde ett mycket viktig mål när han ser till att reducera till 1-2.

– Helt ok 1:a period. 2:a perioden var inte alls bra från vår sida. Vi håller oss kvar i matchen tack vare riktigt bra målvaktsspel och att laget, trots att det inte riktigt stämde då, ändå fortsätter att jobba och aldrig viker ner oss, berättar ESK-tränaren Patrik Fagerlund.

ESK fick ett bra energipåslag av reduceringen och jämnar också ut spelet i den tredje perioden. Efter hårt och bra jobb skulle det ge utdelning. Precis som i första omgången hemma mot Hanviken så tar Fagerlund en timeout i slutskedet, tar ut Hagman för en extraspelare och då rakar Andersson in sitt andra och lagets andra mål i matchen när han kvitterar till 2-2 med 7 sekunder kvar av ordinarie matchtid.

Match gick till Overtime och där kliver han fram! Horrsell avgöra i spel tre mot tre när han målar första gången i ESK tröjan och skickar in 2-3 bakom hemmakeepern Andreas Bosson.

– I 3:e vaskar vi om lite i kedjorna och jag tycker att vi får lite mer energi och till slut lyckas vi gå till en kvittering med 7 sekunder kvar. En kvittering som laget lyfter lite extra av vilket resulterar i att vi också avgör i overtime. En riktig moralseger, avslutar Fagerlund.

Idag spelar ESK borta mot Östersunds IK som så här långt är obesegrade.

Hudiksvalls HC – ESK Hockey 2-3 (1-0,1-1,0-1,0-1)

Skott: 40-15 (10-7,24-3,6-4,0-1)

Period 1: 1-0 (18:14) Adam Byström Johansson.
Period 2: 2-0 (32:18) Jesper Wiberg, 2-1 (38:20) Daniel Andersson.
Period 3: 2-2 (59:53) Daniel Andersson.
Period 4: 2-3 (62:26) Oliver Horrsell.

PIM: 6 (4:0:2:0) – 6 (2:2:2:0)

Lämna ett svar