Huddinge kross – körde över ESK!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey får fortsatt vänta på första trepoängaren i ATG Hockeyettan efter en smärtsam förlust hemma i Bahcohallen mot Huddinge IK.

– Vi kommer inte alls ut och tävlar som vi skall & bör mot ett lag som Huddinge i de två första perioderna och får betala priset för det, medger ESK-coachen Johan Jonsson.

Foto: Kent Lundqvist

Det var dock ESK som var närmast att ta ledningen i matchen. Med 20 sekunder spelat så tar sig Niklas Rigelius fram i banan och avslutar bra från högerkanten, men gästernas burväktare – Pontus Eltonius räddar med besvär.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så är det mer eller mindre spel mot ett mål. Huddinge är riktigt bra och flyttar pucken effektivt och bra vilket resulterar i en hel drös med bra målchanser där hemmakeepern Simon S:t Cyr ställdes på hårda prövningar.

Foto: Kent Lundqvist

Det var dock fortsatt 0-0 ända fram till det spelats 11:46. Då etablerar Huddinge ett bra anfall där Kim Lenhammer tar ett backskott som Anton Kalte styr in till 0-1 framför mål.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna trummar på och skapar chans på chans. Tillslut kommer även 0-2 efter ett snyggt anfall som avslutas av Nicklas Lehmann.

Foto: Kent Lundqvist

I mellanakten fortsätter den stora dominansen av Huddinge som bjuds på hav av is att jobba med och det blev också kostsamt. Trots storspel av S:t Cyr i hemmakassen så gör gästernas Lehmann 0-3 och kedjekompisen Victor Andersson gör 0-4.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista perioden så höjer sig ESK och tävlar på ett helt annat sätt. Man vinner mer puck och står upp bättre i kampen. Det startar dock illa då Huddinge utökar sin ledning till 0-5 redan efter dryga 2 minuter spelat där Dennis Nordström pangar in pucken bakom S:t Cyr.

Foto: Kent Lundqvist

ESK svarar dock omgående med att reducera till 1-5 där Robin Nilsson trycker iväg ett bra avslut från sin backplats och Niklas Rigelius styr in pucken bakom Eltonius.

Foto: Kent Lundqvist

Kort därefter så tvingas ESK att göra ett målvaktsbyte då S:t Cyr tvingas lämna matchen med en skada.

– Det är min fot som fortsatt krånglar, en nerv som sitter i kläm och det gör att foten låser sig, berättar S:t Cyr.

In kom istället Pontus Hagman och han gör det bra, han nollar gästerna resterande av matchtiden.

Foto: Kent Lundqvist

ESK spottar verkligen upp sig under den sista delen av matchen och kan också reducera igen. Det är Almtuna lånet Alexander Starck som tar egen retur och vispar in 2-5 bakom Eltonius.

Foto: Kent Lundqvist

– Spelar ingen roll om vi har en bra gameplan om vi inte gör grundjobbet. Här har vi mycket att förbättra, visst det är ett delat ansvar mellan oss ledare och spelarna, men det yttersta ansvaret för att laget är förberedda för tävling är mitt, avslutar ESK-coachen.

Enköpings SK – Huddinge IK 2-5 (0-2,0-2,2-1)

Skott: 20-50 (6-17,6-18,8-15)

Målen,
Period 1: 0-1 (11:46) Anton Kalte, 0-2 (18:15) Niclas Lehmann.
Period 2: 0-3 (32:47) Niclas Lehmann, 0-4 (36:09) Victor Andersson.
Period 3: 0-5 (42:02) Dennis Nordström, 1-5 (44:06) Niklas Rigelius, 2-5 (52:42) Alexander Starck.

Utvisningsminuter, ESK: 10min – HIK: 6min
Publik: 185

Spelarbetyg ESK:


Simon S:t Cyr


Niklas Regelius


Alexander Starck

Tabell & resultat ATG Hockeyettan >>>

Lämna ett svar