Hunger besegrade rutin!

Bild: HFF

Damfemman har dragit igång för Håbo FF som kampade till sig alla poängen borta mot Vaksala SK.

– Vi anade på förhand att det skulle bli en fysiskt tuff match då Vaksala 2 till stor del består av tjejer 30+ med erfarenhet av spel i högre divisioner och vi själv ställde upp med ett lag med en snittålder på 18 år, berättar HFF-tränaren Jonny Atterlöf.

Det extrema värmen gjorde att tempot, matchen igenom, inte blev särskilt högt. Det blev mest ett ställningskrig på mitten och det skapas egentligen bara en riktigt bra målchans åt vardera håll under de första 45 minuterna.

I andra halvlek blir det dock tydligt att Håbotjejerna är betydligt bättre tränade och klarar värmen bättre än VSK som mattas betänkligt. När HFF dessutom börjar rulla boll lugnt och tryggt i backlinjen för att sedan hitta öppningar i hemmalagets försvar som får allt jobbigare att täcka ytor och istället spelar extremt fysiskt vilket också resulterar i en mängd frisparkar till Håbos fördel.

Efter fyra ribbträffar och en stolpträff så är det till slut Tyra Westerlund som 76:e minuten kan trycka in bollen i mål till 1-0 efter en tilltrasslad situation framför hemmalagets målvakt – Emeli Wiberg.

VSK skall dock, i ett av sina få anfall i andra halvlek, snabbt replikera och kvitterar till 1-1 genom VSKs för dagen bästa spelare – Kajsa Asp Holmlund. Hon blir helt friställd (så solklar offside att till och med hemmaspelarna undrade om det verkligen var mål) med HFF-keepern Mathilda Gejhammar och kan rulla in bollen i mål.

Håbotjejerna låter sig dock inte nedslås och återtar ledningen i den 79:e minuten. Emelie Gartmon, som efter ett fint förarbete av Alva Stark på vänsterkanten, kommer fri med Wiberg och kan avgöra matchen med sitt 1-2 mål.

– Skönt start på Div.5 serien, konstaterar tränare Jonny Atterlöf. Riktigt starkt av de unga tjejerna att stå upp mot ett så pass fysiskt spelande lag, tex så spelar båda våra mittbackar, 16- respektive 15-åriga Signe Fredheim och Ellen Eivhammar helt respektlöst och stoppar hemmalagets snabba och starka forwards varje gång dom försöker hota. Sen kan man ju inte sluta att imponeras av Tyra Westerlund som är en av våra bästa spelare i match efter match oavsett om hon spelar på topp, mittfält eller där hon som oftast spelar dvs i mål, avslutar HFF-tränaren.

Vaksala SK 2 – Håbo FF 2  1-2 (0-0)

Målen: 0-1 (76) Tyra Westerlund, 1-1 (77) Kajsa Holm Asplund, 1-2 (79) Emelie Gartmon.

Lämna ett svar