IK Nordia tappade 3-0!

Foto: Kent Lundqvist

IK Nordia var på väg att överraska i Upplands Cupen men fick till slut se sig besegrade av Håbo FF.

Det kom att bli en svajig match där Nordia går till halvtidsvila i ledning med hela 3-0 trots tveksamt spel.

– I ärlighetens namn tycker jag inte att vi är bättre än Håbo i första heller, vi låser dem med vår presslinje och straffar dem vid sina misstag absolut, men vi gör inte riktigt vår grej under första 45, medger Nordia-tränaren Jimmy Ahlborg.

Nordia skulle få betala priset under den andra halvleken där HFF kan jaga ikapp och förbi.

– Andra halvlek så tar vår tuffa försäsong ut sin rätt och vi orkar inte riktigt. Vi har svårt att slå fler än 3 passar inom laget och orken tryter vilket gör att vi inte följer några av våra riktlinjer. Sen har dem tre otroligt duktiga killar på mitten som äter ytor och gör det svårt för oss att lyckas spela igenom dem, vilket självklart också bidrar till att vi inte lyckas med det vi vill. I andra halvlek så gör HFF ett par taktiska förändringar som vi inte riktigt klarar av att hantera och när vi bränner vår bonus straff vid ledning 3-1 får dem en otrolig luft och blir för tunga för oss, konstaterar Ahlborg som summerar:

– Vi kommer till spel med en skadedrabbad trupp och får tidigt tre ytterligare skador vilket gör att många spelare får spela på nya positioner så det blir rörigt för många. Vi gör helt enkelt vår sämsta insats för denna säsong och tar ett steg tillbaka i utvecklingen under denna match. Så nu får vi bryta ihop och komma igen!

Håbo FF – IK Nordia 4-3 (0-3)

Målskyttar:
HFF: Adrian Ant 2, Linus Groop, Axel Lundgren.
IKN: Kimmo Söderblom 2, Joakim Sundblad.

Varningar: 2-2

Publik: 40

Lämna ett svar