Ineffektivt HFF föll igen!

Foto: Kent Lundqvist

Herrfyran: Herrarna i Håbo FF tappade allt i den andra halvlek och föll stort mot Brottby SK.

– En märklig match som vi kontrollerar i långa stunder, säger HFF-tränaren Alan Hiussemoglu

Det utvecklades sig till en minst sagt märklig match som HFF från start till 45 minuter var spelade ägde. Gästande BSK spelade dock smart, hade en gnutta tur och gjorde lite av en 100 procentig bortamatch.

Foto: Kent Lundqvist

Redan i den 5:e minuten så har HFF sin fösta heta chans att ta ledningen. Det är Gabriel Berg som sätter in ett bra inspel från vänsterkanten till Anton Sjögren som kommer först på bollen men nickar över i bra läge.

Foto: Kent Lundqvist

Gästande BSK hade inte mycket eget spel offensivt, men med kvarten spelad så tilldöms gästerna en straff för hands. Den förvaltar Martin Andersson till 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

HFF trycker nu på för en kvittering och det är nära med 21 minuter spelat. Karl Lindqvist slår ett bra inlägg som hamnar hos en fristående Berg, men ett svagt avslut räddas av gästernas-keeper Niclas Ryhn Dannegård.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga halvtimmen spelad var det dags igen, En bra boll i djupet på en friställd Kristoffer Kindström som dock tar alldeles för god tid på sig och en back hinner emellan och petar ut bollen till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

Precis innan halvtidsvilan så är det Berg som slår en bra frispark till en friställd Marcus Manninger som skjuter utanför.

Foto: Kent Lundqvist

– Straffen är inget att säga något om, men vi själva skall ju bara sätta någon av våra chanser.

I den andra halvleken så fortsätter HFF att knaka boll rätt bra inledningsvis, men i den sista delen av offensiven blir man nu riktigt trubbiga samtidigt som Dannegård i målet tillsammans med sin backlinje agerar stabilt och bra.

Foto: Kent Lundqvist

Med kvarten spelad så är det när. Berg sätter in en bra boll som Anton Sjögren skarvar vidare med pannan till broder Jonathan Sjögren, men nicken räddas av Dannegård.

Foto: Kent Lundqvist

Två minuter senare så är Anton igenom och avslutar bra, men bollen räddas på mållinjen av en back. HFF vill ha straff för hans, men domare Arash Borna vinkar avvärjande.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra halvleken så svalnar intresset för defensivt spel i hemmalaget och det kostar med dryga timmen spelad. En snabb kontring och bollen in till Viktor Rönn som enkelt kan göra 0-2.

Foto: Kent Lundqvist

HFF gnuggar på och försöker och försöker hitta rätt offensivt, men det är för svagt passningsspel och alldeles för omständligt i sista momentet för att det skall bli någon riktig hetta.

Foto: Kent Lundqvist

Istället så kan BSK stänga matchen lite turligt. Hemma-keepern Emil Ravfalk rensar en boll rakt på Rönn och i eget mål till 0-3. Det tar bara en minut så låg bollen i mål igen efter att Rober Berger fastställt slutresultatet till 0-4.

Foto: Kent Lundqvist

– Inte bra alls här i andra halvlek där vi dels spelar bekvämt och tyvärr tappar vi fokus på det vi skall och lägger för mycket kraft på saker vi inte kan påverka. 0-4 känns i överkant. Vi är saknar effektivitet och borde varit i ledning efter den första halvleken, gör man inga mål vinner man inga matcher. Och det defensiva lämnar en hel del att önska, det måste vi ta tag i nu, avslutar HFF-tränaren.

Håbo FF – Brottby SK 0-4 (0-1)

Målen: 0-1 (16) Martin Andersson, 0-2 (65) Viktor Rönn, 0-3 (81) Viktor Rönn, 0-4 (82) Robert Berger.

Publik: 45
Varningar: 3-2

Lämna ett svar