Ingen lyckad omstart för BHC!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC får det inte att stämma i spelet och fick se sig rättvist besegrade av ett för kvällen bättre IK Waxholm när det var omstart av Hockeytrean.

– Kan inte svara på vad det beror på, men vi får det inte alls att stämma som vi vill i spelet, konstaterar BHC-tränaren Micke Trång.

Den väntade revanschlustan hos hemmalaget BHC uteblev och det var istället ett mer spelsuget Waxholm som omgående satte sig i förarsätet med ett enkelt och vägvinnande spel.

Foto: Kent Lundqvist

När matchen var dryga sex minuter gammal så kopplar också gästerna ett grepp om matchen med att göra två mål genom Lucas Rosenbom & Martin Lind inom loppet av knappa två minuter.

Foto: Kent Lundqvist

Underläge 0-2 och BHC hittar inte rätt alls i spelet. Det är kladdigt med puck och svagt deltagande i spelet utan puck. Men man blixtrar till då och då. Innan perioden är slut så borde det varit reducerat då man vaskade fram tre vassa målchanser, men gästernas målvakt – Victor Olofsson svarar för fina parader och håller sin nolla intakt.

Foto: Kent Lundqvist

Mellanakten blir en sömnig och händelsefattig period. Det böljar och det skapas egentligen inget som kan kallas för högoktaniga målchanser.

Foto: Kent Lundqvist

Undantaget kom med 10,01 spelat då pucken hittar fram till en fristående Tim Ljungberg Kentämaa framför mål och han får på en rackarrökare som med knapp styrfart hittar i mål till 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

Inledningen av den tredje och sista perioden blir som mellanakten med ett spel som böljar, men utan kamp och hetta. Påminde mer om en sämre träningsmatch.

Foto: Kent Lundqvist

Med halva perioden spelad så fick vi se BHC blixtra till i en sekvens och då kom också utdelningen. Michael Arneflod blir snyggt frispelad av Robert Stenberg, men rivs och tilldöms helt korrekt en straff. De förvaltar Michael iskallt då han pillar in 2-2 mellan benen på Olofsson.

Foto: Kent Lundqvist

Nu har BHC lite momentum och vi väntar på en anstormning, men då somnar man i stället om och på 1 minut så avgör gästande Waxholm matchen. Linus Vesterlund gör 2-3 efter virrigt spel av BHC i egen zon och Johan Sellerstrand får stå och peta in en egen retur då han fastställer slutresultatet till 2-4.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi har svårt att hitta utgångarna ur egen zon då vi blir alldeles för omständliga med pucken och då får vi heller inget tempo i vårt uppbyggnadsspel. Tyvärr alldeles för många som inte alls kommer upp i nivå ikväll och då är det svårt att vinna matcher, avslutar BHC-tränaren.

Bålsta HC – IK Waxholm 2-4 (0-2,1-0,1-2)

Skott: 26-45 (9-18,11-13,6-14)

Målen,
Period 1: 0-1 (06:43) Lucas Rosenbom, 0-2 (08:16) Martin Lind.
Period 2: 1-2 (30:01) Tim Ljungberg Kentämaa.
Period 3: 2-2 (52:03) Michael Arneflod, 2-3 (53:31) Linus Vesterlund, 2-4 (54:31) Johan Sellerstrand.

PIM: 14 (6:4:4) – 6 (0:6:0)

Spelarbetyg BHC:


Robert Stenberg


Michael Arneflod


Erik Ladhe/Johan Hellgren

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar