Ingen stor match men nya poäng för EHF.

Mattias Johansson tongivande när EHF vann. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF hade inga problem att säkra två poäng hemma mot HK Silwing-Troja i Herrettans 8:e omgång.

Det blev en ganska medioker match i Idrottshuset när EHF tog emot tabelljumbon Silwing i Herrettans 8:e omgång. Inledningen av matchen lovade dock gott med ett hemmalag som stod bra defensivt och monterade ned det mesta av gästernas offensiva försök, men det var bara 2-2 efter knappa fem minuter spelat.

Foto: Kent Lundqvist

Då klev en spelsugen Viktor Berg Von Linde in i handlingen! Han dunkar in de fem nästkommande målen för hemmalaget och vips så var det 7-3 till EHF som nu hade full kontroll på händelserna i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Det blev lite av en promenad i parken där EHF nu spelade på en nivå som var exakt där man behövde vara för att hålla Silwing på behörigt avstånd, men spelet gick inte mer än på halvfart. Det skulle dock räcka för att vara i ledning med 7 bollar när lagen gick till halvtidsvila.

Foto: Kent Lundqvist

– Inte alls det svar jag ville ha på det defensiva spelet med ett mer utgrupperat spel, vill ju se att vi har alternativ i den spelformen, säger en lätt besviken EHF-tränare Anders Skogäng.

Foto: Kent Lundqvist

EHF står och sover inledningsvis i den andra halvleken vilket ger gästerna mer utrymme att spela sin handboll och det kostar tre snabba mål och ställningen var 21-16 när dryga fyra minuter var spelat och EHF lyckas pilla in sitt första mål i halvleken genom Berg Von Linde.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen hamnade sedan på en nivå som mer påminde om tvåmålsspel på en sämre träning med ett sömnigt uppträdande av både lagen.

Foto: Kent Lundqvist

Med 10 minuter kvar att spela och ledning med 5 bollar för EHF var det fortsatt match. Då höjer sig hemmalaget en smula och avgör matchen med fyra raka mål anförda av Gustav Odeheim.

Foto: Kent Lundqvist

Det var nådastöten för gästerna som till slut fick se sig besegrade av EHF med 11 bollar.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör ju fortsatt mycket mål och det är ju bra i sig och att vi tar två nya poäng. Spelet lämnar dock en hel del att önska, vi är lite väl heta på avtryckaren i stora delar av andra halvlek och spelar inte igenom spelen som vi borde och skall. Idag räckte det med en del bra individuella prestationer och stundtals bra skytte, avslutar EHF-tränaren.

Enköping HF – HK Silwing-Troja 39-28 (20-13)

Målen,
EHF: Viktor Berg Von Linde 8. Mattias Johansson 7, Max Österman 5, Gustav Odeheim 5, Anton Lindblom 4, Max Rydstedt 2, Filip Eriksson 2, Fredrik Salovaara 2, Joel Eneroth Ädel 2, Adam Skogäng, Ludvig Ahlqvist.
Silwing: Fabian Birath 6, Miguel Gomez Aguilera 5, Oscar Gransten 5, Linus Pellas 4, Carl May 3, Sebastian Törnroos 3, Philip Åkerström 2.

Räddningar:
EHF: 14 (5) 33,3 %
Silwing: 12 (6) 23,5 %

Utvisningar; EHF: 1×2 min. HKS 3x2min.

Publik: 186

Spelarbetyg EHF:


Mattias Johansson


Joel Eneroth Ädel


Viktor Berg Von Linde/Gustav Odeheim.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar