Inget finalspel för EHF!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF P18 svarade för en bra omgång i USM men det räckte ändå inte för avancemang till steg 5 och finalspel.

– Tufft steg fyra där vi inte riktigt räcker ända fram och det grusas väl redan i första matchen mot Sävehof, berättar EHF-tränaren Anders Skogäng.

Steg 4:a inledes mot IK Sävehof och det skulle komma att bli nyckelmatchen. Det var initialt bra spel och EHF var med i matchen fram till likaläge fyra med knappa 7 minuter spelat. Sedan kommer en liten svacka som var jobbig att jobba sig ur och ikapp igen. IKS gör 5-0 på EHF innan John Lagö reducerar till 5-9. Det var ett underläge som stod sig in i halvtidsvilan. IKS kör matchen tidigt i den andra halvleken då de gör 4-1 på EHF och vinner till slut med hela 35-24.

– Vi är inte på det från början och är man inte det mot ett taggat Sävehof blir det tungt. Vi får visserligen stop på blödningen men bara tillfälligtvis och förlorar till sist ganska stor, så stora siffror ska det inte vara och det får vi med oss längre fram i helgen.

Målskyttar EHF: Erik Widén 6, Filip Tapper 5, Elliott Ryderdahl 4,  Filip Eriksson 3, Max Österman 2, Anton Lindblom, Max Rydstedt, Anton Segersten, John Lagö.

Andra matchen spelades mot HK eRPing och nu måste EHF vinna för att ha en chans på avancemang. Det blev också en bra match för EHF som efter en jämn första kvart av matchen går fram till en 3 bollarsledning. eRPing jobbar sig dock närmare och det är ”bara” ledning med en boll i halvtid för EHF.

Den andra halvleken blir knallhård där lagen följs åt hela tiden och turas om att vara i ledning. Med likaläge 22 så gör eRPing ett litet ryck med att gå fram till 25-23. Då svarar EHF med att göra 4-0 och leder med 27-25 då endast 5,30 återstår at spela. EHF lyckas att hålla undan och vinner den så viktiga matchen med 30-27.

– I match två mot eRPing reser sig killarna och visar en oerhörd moral och där vi verkligen kämpar ner motståndet.

Målskyttar EHF: Anton Lindblom 9, Filip Eriksson 8, Filip Tapper 7, Elliott Ryderdahl 3, Max Österman, Max Rydstedt, John Lagö.

Nu väntade match mot HK Malmö och det bringade inte EHF några större problem. I halvtid var det ledning 14-5 och det var en ledning som växte och slutade med att EHF vann med hela 33-19.

– Matchen mot Malmö var inte en match, ingen höjdarinsats med oerhört mycket missade avslut men trots allt en vinst.

Målskyttar EHF: Anton Lindblom 6, Elliott Ryderdahl 5, John Lagö 5, Pontus Ramström 4, Erik Widén 4, Filip Eriksson 2, Max Österman 2, Simon Lundgren 2, Max Rydstedt, Albin Sköld, Anton Segersten.

Nu väntade den sista matchen och det skulle nu behövas en seger mot ett obesegrat Ystads IF. EHF gör en mycket bra första halvlek och är också i ledning med 14-12 när lagen går till halvtidsvila. Det var dock för liten ledning för att det skulle kunna vara ett hot om avancemang.

– Inför Ystad var vi tvingade att vinna med 11 bollar, inget som man gör varje dag.

I den andra halvleken så var det fortsatt ledning för EHF fram till den var dryga 7 minuter spelat. Ystad vänder då på matchen och skaffar sig en två bollars ledning som håller hela vägen och de vinner tillslut med 24-22.

– Jag tycker att vi gör en bra match där vi får tryck på Ystad med bra försvarsspel och tålmodigt anfallsspel tror vi leder med 3 i halvtid men det kunde varit 4, ett bortdömt mål precis på halvleks-signalen jag är definitivt inte lika säker som domarna… I andra står det och väger när en Ystad spelare tacklar Anton L fult med raka armar för andra gången och får sin tredje utvisning och rött kort men det fick nog stopp på oss och matchen väger över till Ystad. Så med facit i hand är vi riktigt nära men men heller inte så långt bort.

Målskyttar EHF: Anton Lindblom 9, Elliott Ryderdahl 5, Erik Widén 3, Filip Tapper 2, John Lagö, Max Österman, Max Rydstedt.

Ystads IF HF & IK Sävehof gick vidare till steg 5.

Lämna ett svar