Intensiv höst väntar golfproffsen

Världens golfproffs har ett hektiskt schema att vänta i höst.

Det kommer att spelas PGA- och LPGA-turneringar nästan varje vecka fram till årsskiftet och det kommer att bli intensivt för alla svenska deltagare. Enköpingsbördiga Madelene Sagström satsar på att ta hem ytterligare en tourseger. Samtidigt utmanas Henrik Stenson och Alex Norén av nykomlingar som vill ta över tronen som Sveriges bästa herrproffs.

Sagström är positiv 

LPGA-tourens schema kan få vem som helst att bli stressad. Det kommer att arrangeras mellan tre till fem turneringar varje månad fram till jul. Det är många som tror att kampen om titlarna inte bara kommer att avgöras av hur bra golf som spelas. Det kommer också att handla om vilka spelare som återhämtar sig fortast efter allt resande. Damernas turneringar spelas över hela världen. Från Troon i Skottland till Busan i Sydkorea och Houston i USA. Fyra av dessa turneringar är majors, varav den sista är US Open i december. Madelene Sagström ser däremot bara positivt på hösten, även om hon säger att den kommer att bli intensiv.

Sagström vann sin första tourtitel i början av året och ligger för närvarande som nummer 51 på världsrankingen. Rankingen leds stort av koreanskan, Jin Young Ko. Madelene finns samtidigt med i toppen av penningligan, vilken rankar tourdeltagarna efter hur stora vinstsummor de har spelat in. Sagström är inte den enda svenskan som är med i touren. Anna Nordqvist, som har spelat i touren sedan 2009 och har två major segrar (Women’s PGA Championship och Evian Championship), finns med i startlistorna. Pernilla Lindberg har spelat i touren varje år sedan 2010 medan Linnea Ström gick med i touren förra året. Hennes hittills bästa placering är T64 i British Open 2019.

Utmanas av nykomlingar

På herrsidan är det Henrik Stenson och Alex Norén som är de stora svenska namnen. Stenson är den som har haft flest framgångar med sin sex tourtitlar, varav en var en major. Han har även ett OS-silver från Rio 2016. På världsrankingen ligger han på en stadig 34:e plats. Norén ligger på plats 115 och har möjligheter att klättra om han fortsätter på samma sätt som han började säsongen. I 3M Open blev han trea efter Adam Long och segraren Michael Thompson. Det är Noréns bästa resultat sedan andraplatsen i Farmers Insurance Open 2018.

De två proffsen har däremot fått sällskap av nykomlingar. Sebastian Söderberg, som är rankad som 179 i världen, vann över världstvåan, Rory McIlory, i särspel i Europatouren 2019. Det var svenskens första stora karriärseger. McIlory anses vara en av världens bästa golfare och han är en av förhandsfavoriterna enligt spelbolagens betting odds. Oddset för att han vinner US Open är 9.00 medan oddset för att han vinner The Masters är 8.50. Andra svenska spelare som är med i touren är Fredrik Jacobson, Daniel Chopra och Alexander Björk.

Det är Cmore och Viasat som visar golftourerna. För de som vill se samtliga turneringar gäller det att hålla koll på tiderna, då vissa speldagar krockar med varandra. Förhoppningsvis får vi se svenska namn på topplaceringar både på herr- och damsidan, och chanserna ser goda ut.

 

Lämna ett svar